Okul mudurlerine 5 yıl sınırı
İstanbul’un yeni Milli Eğitim Muduru Ata Ozer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 66 sayılı genelgesine dayanarak, gorevde 5 yılını doldurmuş okul mudurlerinin yerini değiştirmek icin calışma başlattı.
İstanbul’da 5 yıldır okul mudurluğu yapan eğitimcilere, yol gorundu. Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayında Yonetici Atama Yonetmeliği’ni değiştirdi ve gorevde 5 yılını dolduran okul mudurlerine “zorunlu yer değiştirme” yolunu actı.
Turk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen, kadrolaşmaya yol acacağı ve gorevdeki pek cok muduru hak kaybına uğratacağı gerekcesiyle yonetmelik aleyhine Danıştay’a başvurdu.
Yargı sureci devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu yer değiştirme uygulamasını hayata gecirebilmek icin başka bir formul aradı ve aynı yonetmeliğe dayalı 66 sayılı genelgeyi yayınladı. Genelge, 5 yılını dolduran okul mudurlerinin yerlerinin zorunlu olarak değiştirilmesini ongoruyor.
Bircok Milli Eğitim Muduru, yargı surecinin tamamlanmasını beklerken, İstanbul Milli Eğitim Mudurluğu, 5 yılını dolduran ilk ve ortaoğretim okulu mudurunun gorev yerinin değiştirilmesi icin harekete gecti.
TALİMAT VERİLDİ
İstanbul’un yeni Milli Eğitim Muduru Ata Ozer, 32 ilce mudurunu toplayarak “İlcenizde 5 yılını dolduran okul mudurlerini tespit edin” diye talimat verdi. İlce mudurleri, 7-11 Temmuz arasında 5 yılını dolduran mudurleri tespit edecek. İlk belirlemelere gore 588 okul mudurunden “3 yeni okul tercih etmesi” istenecek.
İstanbul Milli Eğitim Mudurluğu, zorunlu yer değiştirme işlemini 25 Ağustos’a kadar bitirmeyi planlıyor.
EĞİTİMCİLER KARŞI CIKIYOR
Ata Ozer, mudurlerin eşdeğer bir goreve, hizmet puanı esas alınarak gonderileceğini ve haksızlık olmayacağını savunsa da yargıya giden Eğitim Sendikası yoneticileri aksini savunuyor.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dincer, “Dort okulun muduru, birinci sırada aynı okulu tercih etmişse, burada 15 puan takdir hakkı bulunan değerlendirme komisyonu devreye girecek” diyerek, kayırmalar olabileceğini one surdu.
Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Ozcan ise “Yandaşlar merkeze alınacak, diğerleri varoşlara gonderilecek. Amac, kadrolaşma” iddiasında bulundu.
NTV
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Mudurlere Sınır 5 yıl