Oğretmen atama ve yer değiştirmeleri ile tum sınavların işlemlerini internetten gercekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de 140 bin burslu ilkoğretim ve lise oğrencisinin burs kayıt, kabul ve nakil işlemlerini internetten gercekleştirecek.

‘e-burs' konulu bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, interneti bundan boyle de yaygın kullanmaya devam edeceklerini soyledi. Her yıl 140 bin civarındaki oğrencinin tonlarca evrakının tum illerden bakanlığa geldiğini hatırlatan Bakan Celik, artık burslarla ilgili hicbir kağıdın bakanlığa gelmeyeceğini kaydetti. Celik, e-burs modeliyle artık butun oğrencilerin burs hareketinin elektronik ortamda doneceğini belirtti. Burslu oğrencilere bir de mujde veren Bakan Celik, ilkoğretim ve lise oğrencilerine verilen aylık 43 YTL'lik bursun 2007’den itibaren 53 YTL'nin uzerine cıkarılacağını acıkladı. Genelgeye gore Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanan oğrenciler icin ilkoğretim ve lise mudurlukleri ile ilce ve il milli eğitim mudurlukleri http://ilsis.meb.gov.tr adresine kendilerine verilmiş kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak e-burs modulunu acabilecek. Bursluluğu onaylanan oğrenciler 1 Ekim'den itibaren burs almaya hak kazanacak.

haber3