Buyuyunce ne olacaksın(?) …
Bu soru cocukları ucsuz bucaksız bir hayal dunyasına goturur.
Ne yazık ki verilen cevaplar siz ebeveynleri pek tatmin etmez. Cunku siz cocuklarınızın ancak istediğiniz ve dayattığınız mesleği sectiğinde sizi iyi temsil ettiğini duşunursunuz. Cocuğunun hayallerine sınır koymaya calışan, onun isteklerini, arzularını gormeyen ebeveynlere sesleniyorum.
Yapmayın! Oraya da karışmayıverin!
Doktor, muhendis, oğretmen ama MUTSUZ bir yetişkinin hayatinin sorumlusu olmak sizde istemezsiniz. Kaldı ki cocuklar sizin narsisistik uzantınız değildir; yani sizin isteklerinizi gercekleştiren ve koşullu seveceğiniz kişiler değildir. Onlar koşulsuz kabul ve kapsayıcılıkla her an yanında olacağınız ve destekleyeceğiniz canınızın parcalarıdır.
Cocukken sanatcı olacağım derdim; ucundan kıyısından yakaladım; bazen de hayaller gerceğe yakin olabiliyor; oldu lakin guzel, tutkuyla yaptığım bir hobim oldu. Anlatmak istediğim bırakın onlar hayal etsinler; siz kulak verin,” hayır olamaz!!!” diye teoki vermeyin. Hayaline eslik edin; aynalayın coşkusunu... Nasıl bir sanatcı olmak istediğini sorun mesela, nasıl kıyafetler giymek istediğini sorun, ne zaman buna karar verdiğini sorun... Korkmayın değerli ebeveynler… Ne olursa olsun ilerde kendi istediğini, hayallerini gercekleştiren kişilerin gozlerindeki ışık hic sonmez; etrafa verdikleri enerji hep pozitiftir. Ne yaparlarsa yapsınlar; askla yaparlar...
Bırakınız yapsınlar…

[h=2]İstanbul Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]