Ek ders ucretleri, 2016 Ocak ve Temmuz'da ne kadar olacak ?

Ek ders ucretleri, 657'nin 176. maddesine gore odenmektedir. Bu madde şu şekildedir:

"Madde 176 - Bu Kanunun 89 uncu maddesine gore kendilerine ders gorevi verilenlere, ders saati başına gunduz oğretimi icin 140, orgun ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar gunleri ile saat 18.00'den sonra başlayan oğretim faaliyetleri icin 150 gosterge rakamının bu Kanuna gore belirlenen aylık katsayısı ile carpımından oluşan miktar uzerinden ek ders ucreti odenir.

Bu ucretler, ozel eğitime muhtac oğrencilerin eğitim ve oğretim gorduğu kurumlarda gorevli oğretmen ve yoneticiler ile bu oğrencilere yonelik olarak acılan ozel sınıf oğretmenlerine ve cezaevlerinde gorevli oğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Orgun ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi kapsamında gorev alan yonetici ve oğretmenlere %100 fazlasıyla odenir.

Bu madde kapsamında ucretle ders vermek uzere yuksekoğretim kurumlarından gorevlendirilen oğretim elemanlarına 2914 sayılı Kanun hukumlerine gore ek ders ucreti odenir.
Konferans ucreti her yıl butce kanunlarında gosterilir."

Ek ders ucretlerine ilişkin bir diğer mevzuatta 2014-2015 yılı toplu sozleşmeleridir. (Ki aynı hukum 2016-2017 toplu sozleşmesinde yer alıyor) Buradaki hukum şu şekildedir:

"Lisansustu oğrenim goren oğretmenlere ilave ek ders ucreti
Madde 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orgun ve yaygın eğitim kurumlarında gorev yapan oğretmenlerden yuksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler icin odenecek ek ders ucretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı odenir"

KAYNAK