Burun Ucu Estetiği - TİP ESTETİĞİ
Burun her parcası ile cok dikkat ceker, ifademizi şekillendirmede yuzumuzun anlamına oluşturmada yardımcı olur. Burun sırtında problem olmadan, sadece ucunda şekil bozukluğu cok nadirde olsa gorulebilmektedir.
Burun eğriliklerinde en sık rastladığımız burun sırtı ve ucu ile birlikte ayrıca icinide kapsayan bir eğrilik olmasıdır. Burun icinde orta hatta bulunan "septum" dediğimiz kısım "bir evin kolon iceren duvarları" gibidir bu kısım eğri ise dışarıda yapılan butun değişiklikler sonrasında septum dediğimiz yapının eğriliğine gore tekrar şekillenecektir. Aslında bu nedenle septum tam duzeltilmeden ya da septum duzeltildiği halde ustte bulunan kıkırdakların duzeltmesinin tam olmamasından kaynaklanan 3-5 kez opere olan hastaları gormek kacınılmaz olmaktadır.
Yuzumuzde ve vucudumuzda asimetri vardır ama farkedilemeyecek kadar hafiftir; bu artık bilinmektedir ama oyle asimetriler vardır ki burun ve ağız orta hattı birbirinden farklıdır, cunku yuzun tek taraflı bununda bir kısmı az gelişmiştir ya da cok gelişmiştir. Daha da abartılı asimetriler vardır ki hatta bunları doğumsal anomali olarak da adlandırmaktayız; bu tur hastalar erişkin doneminde daha sık gorulmektedir. Orneğin yuzun tek tarafı az gelişmiş ya da hic gelişmemiş eksik, cok ufak kalmıştır. Bu tur kişilerde her iki kaş orta noktası ile burun devamlılığı normaldeki gibi duz değil sağa sola doğru olmaktadır hatta devamındaki dudak orta noktasıda daha farklı bir yonde olabilmektedir. Bu tur hastalar estetik mucizeler isteyerek başvurur. Yuzunde mevcut asimetrinin tam ortada yer alan burundan kaynaklandığı sanmaktadırlar. Bu yonde bir istekle başvurmaktadırlar. Ya da butundekini fark etmekte ama burun operasyonu ile tamamında duzelme beklemektedir. Bu tur hastalar daha ciddi bir ortodontik fasyal tomografilerle değerlendirilmelidir. Patolojiler ortaya konarak asimetrilerin tamamını duzeletmek mumkun olmadığı icin en cozumsel yoldan doğala yaklaşmak gerekmektedir.
Burun UCU estetiği gereken hastalarda sadece burun TİP dediğimiz kısımda aşağı duşme ya da genişlik, sivrilik, sağa sola duzensiz (eğrilik) olması durumunda lokal anestezi altında yapılır. Alcı atele gerek olmaz. İcten girilerek yani kapalı teknikle kolaylıkla yapılır. Morarma olmaz, tampon konmasına gerek yoktur.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]