Bugun, size Valorant oynayan kişilerin başına gelen ve VanGuard'ın sacma bir şekilde oyun ortasında crash verip oyundan atmasına neden olan VAN 0 ve VAN -1 hatalarının cozumune bakacağız.
Oncelikle bu VAN 0 ve VAN -1 hataları internetinizden kaynaklanan bir sorun gibi gozukuyor fakat internette sıkıntı olmamasına rağmen oyun ortasında bu hata kodları cıkıp oyundan atıyor. Riot desteğe de yazdığımda İSS'den kaynaklı bir paket kaybı yaşıyorsunuz dediler ve sorunu cozemediler. Kimileri bu hata kodlarını hizmetler kısmından "vgk" hizmetini otomatiğe alıp cozmuş fakat bu şekilde cozenlerin sayısı cok az. Dilerseniz lafı uzatmadan rehbere gecelim.

Surprizbozan: VAN -1 ve VAN 0
(VAN -1'in fotoğrafını bulamadım cunku kendisi Riot'un teknik destek sitesinde bile adı gecmeyen bir hata kodudur.)
1- İlk olarak başlatı acıp cmd yazıp yonetici olarak calıştırıyoruz. Ardından tek tek sırasıyla olmak uzere şu kodları yazıyoruz.
Kod:Panoya kopyala
sc delete vgc sc delete vgk exit
2- Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz bu adımda.
3- Bu adımda Windows'un kurulu olduğu C:/ bolumunu acıyoruz. Şimdi Program Files klasorunu acıp ordan Riot Vanguard klasorunu siliyoruz. Geri donuşumden de silmeniz rica olunur.
Surprizbozan: 3. Adım
4- Şimdi masaustunde bulunan VALORANT simgesine sağ tıklayıp "Yonetici olarak calıştır" seceneğini secin. Eğer izin isterse izin verebilirsiniz.
Surprizbozan: 4. Adım
5- Bu adımda pek yapacağınız bir işlem yok VanGuard'ın tekrar yuklenmesini bekleyeceğiz.
6- Şimdi VanGuard tekrar yuklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmamızı istiyor. Biz de bu bağlamda bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
Surprizbozan: 6. Adım
7- Bu adımda artık sonra yaklaşıyoruz. Masaustunde bulunan VALORANT simgesine sağ tıklayıp "Yonetici olarak calıştır" seceneğini seciyoruz.
8- Mutlu son.

Bu benim ilk rehberimdi eğer bir kusurum yazım yanlışım varsa affola şimdiden.

Eğer bu rehberden sonra tekrardan bu hata kodlarını alıyorsanız konu altına yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım.
Ayriyetten @Kyousuke Kousaka hocam ve @poncik rakun da bu hata kodlarından şikayetciydi bir donem. Artık VALORANT oynuyorlar mı bilemem fakat hala oynuyorlarsa yardımı dokunur diye etiketlemeyi duşundum.