İdeal, kişiden kişiye, toplumdan topluma değişen bir kavramdır. Size "Hangi burun idealdir?" ya da "hangi tip burun guzeldir?" sorusunu sorduğumda birbirinden farklı yanıtlar verirsiniz. Dunyada yaklaşık yedi milyar kişi varsa yedi milyar birbirinden farklı burun var ve yedi milyar farklı guzellik tanımı var. Cunku ideal ve guzellik anlayışı herkeste birbirinden farklıdır. Toplumların guzellik ve estetik anlayışı da oldukca değişkendir. Uzakdoğu'da bir kişiyle konuşmam sırasında kendisinin ve kendi toplumuna ait kişilerin burunlarının genel şeklini cok beğendiğimi soyledim. O ise bana, benimki gibi kemerli bir burnu daha cok beğendiğini soyledi. Bu nedenle kendi toplumumuzun guzellik ve estetik anlayışını dikkate alırsak, dar bir sınır icerisinde de olsa bu konu tartışmaya acık.
Peki ideal burun nedir, burun estetiği nasıl olmalıdır? Bu noktada burnun, yuz hatları ve olculeri ile uyumlu olup, doğallığını kaybetmemiş olması onemli bir kriter sayılır. Burun, cene, alın, kaş, goz, dudaklarla birbirini tamamlamalı ve bu yapılarla uyum icinde olmalıdır. Bunun yanı sıra, burun ucu, burun sırtı, burun kanatları, burun delikleri gibi butunu oluşturan yapıların da birbirleriyle orantılı ve harmoni icinde olması gerekir. Guzel ve estetik bir burun kendi icinde orantılı, cevresindeki yapılarla uyumlu, guzelliğini de dikkat cekecek olcude dışa yansıtan burundur. Guzel olan burunlar daima on planda yer alır.
Sizin icin ideal sayılan burnu belirlemek uzere, cekilen fotoğraflarınız uzerinde belirli noktalar temel alınarak yapılan olcumlerle, mevcut yuz ve burun olculeriniz ve burnunuzun yuzunuze gore ideal olculeri hesaplayıp, yuzunuz ile uyumlu, olacak şekilde tasarlıyorum. İdeal bir burun 2 boyutlu ya da 3 boyutlu ortamlarda tasarlanabilir. 3 boyutlu tasarımlar icin 3 boyutlu tarayıcılar gerektiğinden bu uygulama henuz guncel hale gelmedi. Cekilen fotoğraflarda bilgisayar ortamında tasarım yaparak, oncesi ve sonrası arasındaki değişimleri ortaya koyuyorum. Son gelişmeler burun estetiği detaylarını, dolayısıyla da mukemmelliği hedefliyor. Artık sadece iki boyutlu gorunumdeki guzellik yeterli olmadığı icin, uc boyutlu bakıştaki ince detayların burna katacağı ayrıntıların hoşluğunu gorebilmeyi amaclıyorum. Yani hedef mantıklı olculerde daralmış bir burun ucuyla, doğal gorunumlu, altın oranlara sahip simetrik bir burun oluşturmak.
[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Burnunuz yuzunuzle uyumlu olmalı
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Burnunuz yuzunuzle uyumlu olmalı