Yaz tatili donuşu dopdolu bir hafta sonu sunan Akbatı Festivali'nde; gun boyu devam eden cocuk atolyeleri, soyleşiler, gosteriler, en sevilen sokak lezzetleriyle yediden yetmişe her misafir eğlenceli vakit gecirdi. Festivalde sahnede Oylum Talu, Ece Vahapoğlu, Başak Sayan ve bircok unlu isim keyifli soyleşileri ile yer alırken pop muziğin yıldız ismi Goksel konseri ile izleyicilere unutulmaz bir gun yaşadı. Bu yıl cıkardığı single'ları Bu Da Gececek ve Hic Yok'u seslendiren sevilen sanatcı, hit şarkıları Sen Orda Yoksun, Bir Seni Konuşurum, Aşkın Yalanmış gibi dunden bugune eskimeyen şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi. Goksel, nostaljik şarkılar ile de eşsiz bir gece yaşattı.
Sakatlığına rağmen seyircileri kıramadı
"Yazın son kırıntıları bu son akşamlar Bu gecenin tadını birlikte cıkaralım" diyen Goksel, "Ayağımdaki ufak sakatlık nedeniyle bu gece dans edemeyebilirim beni mazur gorun" dese de seyircilerin coşkulu alkışlarını kıramayıp seyircilerle birlikte dans etmeyi ihmal etmedi. Turk pop muziğinin yıldız ismi, buyuk alkışlarla cıktığı sahne performansını yine buyuk alkışlarla tamamladı.
Barış Yurtcu: "Evli bir adam olarak bu benim ilk konserim"
Festivalin ikinci gununde ise Turk rock muzik grubu Kolpa, binlerce muzikseverle buluştu. Yalnızca birkac gun once oyuncu Deniz Baysal ile hayatını birleştiren Kolpa grubunun solisti Barış Yurtcu, konserlerine ara vermeden devam etti. Yurtcu, sahne aldığı sırada "Evli bir adam olarak bu benim ilk konserim" ifadesini kullandı.
Vahapoğlu: "6 ayda 10 kilo aldım"
Alanında uzman konukların soyleşiler gercekleştirdiği festivalde; ekranların sevilen ismi Oylum Talu moderatorluk rolunu ustlendi, yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu'nu ağırladı. Vahapoğlu, sağlıklı yaşam, hamilelik ve annelik uzerine katılımcılara tuyolar verdi.
Herkes icin sağlıklı yaşam tavsiyesinde bulunan Vahapoğlu, "Uyanma saatimizi yarım saat one cekip kalkar kalkmaz bir bardak ılık su icin. Hatta akşamdan o bardağın icine kuru kayısı ya da ceviz ekleyin ve onu icin. Sabah metabolizmanın en hızlı calıştığı saatler, bu yuzden yuruyuş yapın. Bunu 21 gun boyunca surdurun ve hemen alışırsınız" diye konuştu.
Bebek bekleyen ve karnı giderek belirginleşen Ece Vahapoğlu, "Şoyle bir yanılgı var; 2 kişi icin besleniyorsunuz doğru. Ama aynı zamanda doğru değil. Cunku aslında o ikinci kişi henuz minicik ve makul olan normal oğunden 300 kalori fazla alınması” diye konuştu. Altı aylık hamile olan Vahapoğlu, şu zamana kadar 10 kilo aldığını ve yediklerine ozen gosterdiğini ifade etti.
İkiz cocuk annesi olan Oylum Talu ise "Ben ikizlerle 10 kilo alarak hamileliğimi tamamladım ancak erken doğum yapmak durumunda kaldım, bu yuzden yalnızca 10 kilo almış oldum" diye konuştu.
Festivalde ayrıca Diyetisyen Selahattin Donmez ve haber spikeri Seda Oğretir de konuşmacı olarak yer aldı.