Merhaba arkadaşlar, Sharkoon Night Shark kasamın onu cam olduğu icin hava almıyordu. Bu sebepten aşağıdaki yontem ile on paneli mesh hale getirdim. Belki boyle bir rehber arayan arkadaşların işine yaramış olur.

Malzemeler:
Guclu bir yapıştırıcı. (Uhu vs. değil fakat ona yakın.) Fiber glass tel (sineklik teline benziyor ama filtrelerde kullanılan tellerden) (siyah) Sinek teli yapıştırıcısı Ucuz beyaz sinek telinden bahsetmiyorum, onlar ile olmuyor ve buruşuk duruyor. Ayrıca ozel olarak sert kartondan gidip kalıp kestim on panele ve uzerine teli oturttum fakat bu yontem işe yaramıyor, yani aklına gelen varsa hic denemesin. Tel zımba ile denedim ben ve burdu. Daha sonradan cozumu yapıştırmakta buldum.

Fiber telin metresini 6 liraya aldım. Birde yapıştırıcısı var rulo şeklinde, onun fiyatını hatırlayamadım. Ancak maliyeti 50 lira bile desek, cok avantajlı oluyor. Bunları herhangi bir hırdavatcıda bulabiliyorsunuz. Telin siyah olduğuna dikkat edin ve buruşuk tellerden değil, kaliteli fiber olanlardan alın mutlaka. Zaten 1 metreliği işinizi rahat goruyor. Yapıştırıcı olarak da her hırdavatcıda farklı markalar olduğu icin bir şey diyemiyorum, ben acıkcası ucuz bir şey aldım ancak inanılmaz sağlam tutuyor, uhunun bir tık ustu diyebiliriz. Bunları ben 50 lira olarak hesapladım cunku hırdavatcılarda fiyat değişmekte, yani muhtemelen 30 lira gibi bir şey tutacaktır hepsi. Hicbirini internetten almadığım icin link bırakamıyorum, ayrıca sineklik teline "birinci kalite", "fiber urun" yazanların bir coğu standart dandik sineklik teli arkadaşlar. O yuzden gidip alın gozle gorerek.

Oncelikle telin yapışacak yerlerine yapıştırıcı surdukten sonra, telin kendine ait yapıştırıcılarını onemli noktalara yerleştirin. Bu onemli cunku yapıştırıcının kuruması uzun zaman aldığı icin kıvrımlarda kalkık duruyor, benim fotoğrafta yaptığım gibi yerlere yerleştirir ve sonra yapıştırıcıyı sıkıp uzerine teli gererseniz daha kolay yapışır. Yani o cırt cırt bantlar yapıştırıcı tutana kadar telin duzgun durmasını ve yapışmasını sağlıyor. Daha sonra da zaten vidaları olduğu icin onlar ile ekstra teli geriyorsunuz.

Daha sonra 20 dakika kurumaya bırakıyorsunuz ve telin kalktığı veya onden boşluk gozuken yerleri yapıştırıcı ile tekrardan yapıştırıyorsunuz. Orneğin fotoğrafta sağ alt tarafta iceri doğru girmiş orayı tekrardan yapıştırdım ben. Zaten telin ustunden yapıştırıcıyı kullanabildiğiniz icin sorun olmuyor. Ancak darbe anında tabi ki iceri girer bu tel, hassas davranmak lazım. Yine de sıkı tutuyor, buda tel kalitesi + yapıştırıcı ile alakalı.

Sonuc olarak şoyle bir şey oluyor ve hava akışı, kasa soğutması inanılmaz fark ediyor. Misal onceden on fanlar sadece gorunum icindi artık hava ufluyorlar. Boyle bir şey duşunen arkadaşlar varsa bir denesinler derim. Telin yapışacağından korkmayın zaten iceride kalıyor.

Dosya Ekleri ed6f2472-9230-421a-948a-b8d97eb14510.jpg 197,9 KB · Goruntuleme: 12