Aramızda da bu tur bir kaplama işlemi yapacak arkadaşlara yaşadıklarımı onerilerimi yazma gereksinimi buldum cunku bu konu hakkında pek de elde tutulur bir bilgi kaynağı bulunmamakta.
Oncelikle zor olan kısımdan anlatmaya başlıyayım kasanın kaplaması:
Bu kısmın videosunu gecen sene YouTube kanalımda kısa bir şekilde anlatmıştım link:
--bu kısımda yaşadıklarımı anlatacağım : Kasamı Aerocool P7-C1 Pro bu kasayı alırken kasamın beyaz olmasını cok istemiştim fakat anakartla senkronize calışan Pro modeli sadece siyah renkte uretime cıkmıştı ve bende icime sinmeyerek siyah kasa almış bulunmuştum ama aklımda hep bir bilgisayar boyama fikri bulunmaktaydı bundan dolayı bilgisayarımı beyaz renge modlamak icin araştırma yaptım ve boyama işlemlerinin istediğim sonucu vermediğine kanaat getirdim. Bundan sonra bilgisayarımı kaplayabileceğimi akıl edip birkac metre boyunda mat beyaz kaplama satın aldım.
--Bu kısımda yaptığım işlemlerden bahsedeceğim: İlk olarak kasamın tum parcalarını cıkardım fanlar ızgaraları vs ve elime fon makinesi falcatayı alıp bu parcaları teker teker kaplamaya başladım ilk yaptığım işlemlerde cok fazla hata payımın olacağını tahmin ettiğimden goz onunde bulunmayacak kaplamaları kapladım ve haklıydım ilk iki aşamada hata payım az cok vardı, bundan sonraki işlemlerimde daha kusursuz kaplama işlemi elde ettim en sonunda fanlarımı temizleyip guzelce yerlerine taktım en son olarak da dikkatli bir şekilde kapladığım parcaları yerlerine yerleştirdim ve sonuc olarak 7-8 saatte titizlikle bitirmiş olduğum beyaz kasam karşımda duruyordu! Bu işlemlerden sonra gecen gun kasamın icine bir parca strafordan kesmiş olduğum parcayı kaplayıp yerleştirdim sonuclar fotoğrafllarda bulunmakta. Ek olarak eklemek isterim ki kasamdaki kaplamalar 1 sene icerisinde asla yerlerinden oynamadı soyulmadı erimedi vs. ilk gunku gibi duruyor.
----------------------------------------------------------------
Gecelim nispeten kaplaması kolay olan klavyeyi kaplama kısmına, klavyemin kaplamasını ise bugun itibari ile bitirdim.
--bu kısımda yaşadıklarımı anlatacağım: Klavyeyi kaplamak nispeten daha kolay gorulebilir ama bir el alışkanlığı gerektiğinin kanatindeyim cunku klavye daha cok el altında bulunan bir eşya olduğu icin kaplamaların tam ayarında gergin olması ve doğru yerlere yerleştirilmesi gerekmekte.
--bu kısımda yaşadıklarımı anlatacağım: İlk olarak klavyemin temizliği ile başladım bu surec 20 ila 30dk mı aldı sonrasında klavyemi sokup teker teker aralarını temizleyip parcaları nasıl kaplayamaya başlayacağıma duşunmekle gecirmek 1 saatimi aldı cunku klavyenin cok fazla eğimli alanları vardı ve cok fazla birbirini takip etmeyen cizgileri vardı G910 modelinin klavyeyi ilk olarak bilek desteğini kapladım ama kaplarken elim cok fazla yandı fon makinesi yuzunden. Kıvır kıvır bitmedi klavyeyi kaplamak en sonunda bilek desteğini kaplamayı bitirdiğimde 4 5 kere tekrar deneme yapmıştım icime sinmediğinden oturu. Klavyenin iskeletini kaplamak nispeten daha kolay oldu duz şerit tuşların gececeği deliklere doğru fon makinesiyle ufleyerek kıvrımlarını belirgin hale getirip jiletle kesmekle iş bitmişti klavyeyi kapatıp taktım ve kusursuz bir şekilde beyazlara burunmuş G910 onumde durmuş bana sırıtıyordu.
Boylelikle farem dışındaki tum ekipmanlarım bembayaz oldu!
Dosya Ekleri