Enver Yucel: “Harezmi'nin ortaya koyduğu sisteme şimdi STEM eğitimi deniyor.Gecmişimizde her şeyimiz var, yeter ki biz bunu 21. yuzyıla uyarlayıp anlayalım”
Bahceşehir Koleji Rize Kampusu acılış toreninde konuşan Bahceşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yucel, “Bolgem hem yeni hem de cok mukemmel bir okul kazanıyor. Rize'ye yakışır. Rize'ye gec kaldık cunku Karadenizli ozellikle Rizeli her şeyi hemen kolayca beğenmez. Dolayısıyla bolgemizin, ulkemizin, dunyanın bize gore onemli liderinin cıktığı bu topraklara tam donanımlı, hazırlık olarak gelmeliydik. Şimdi yuzumuzun akıyla dunyanın en guzel kampuslerinden birisini Rize'ye yaptık. Onun icin Rize'ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Turkiye'de iyi olmanın yetmediğini ve dunyada da en iyi olmak icin caba gosterdiklerini dile getiren Yucel “Turkiye'de iyi olabilmek iyi bir şey ama bize yetmemeli. Yaptıklarımızı artık evrensel boyutlarda yapmamız lazım. Evet Turkiye'de en iyisiyiz ama dunyada neredeyiz. Ben dunyanın iyi okullarının yuzde 90'ını gezdim. 44 yıllık eğitim hayatımda dunyanın en iyi okullarını gezdim ve dunyanın en iyi okullarını gezmeye de devam ediyorum. İster Afrika olsun, ister en gelişmiş Amerika olsun herkesin eğitimle nasıl uğraştığını biliyorum. Ulkemizde son 15 yılda butceden milli savunmaya ayrılan paydan daha fazla pay eğitime ayrılıyor. İyi de yapılıyor cunku bir ulkenin geleceği eğitimdir. Rize'nin onunden petrol gecse eğer insanımızı, cocuklarımızı, gencliğimizi eğitemezsek yine hicbir yere varamayız. 10 bin dolar milli gelire sahip bir ulke olarak bunu 30 bin dolarlara cıkmamız lazım. 600 yıl dunyanın en buyuk imparatorluklarından birini yaşattık. Biz bu gucu yeniden yaşayabiliriz, insanımızın hak ettiği duzeye cıkabiliriz. Cunku bizim geleneğimizde koklerimizde bu mevcuttur. Bizim kulturumuz ve medeniyetimiz oradaki eğitim oğretim her şey bizim gecmişimizde var. Bugun dunyanın en gelişmiş ulkelerinin eğitimde uyguladığı STEM eğitiminin Turkiye'deki onculuğunu biz yapıyoruz. Teknolojinin, bilimin, muhendisliğin, matematiğin, tasarımın bir arada oğretilmesi, bu becerilerin edindirilmesi esasına dayanan bir eğitim modeli. Once ABD'de sonra Almanya'da gundeme gelen bu eğitim modeli aslında İran'da İslam Alimi Harezmi'nin ortaya koyduğu sistem. Bugun bu sistem yeni dunyada onumuze STEM programı olarak geliyor. Gecmişimizde her şeyimiz var, yeter ki biz bunu 21. yuzyıla uyarlayıp anlayalım.” şeklinde konuştu.

Bahceşehir Koleji Genel Muduru Ozlem Dağ: “Hedefimiz kaliteli eğitimi Turkiye'nin her noktasına ulaştırmak”
Acılış torenin konuşan Bahceşehir Koleji Genel Muduru Ozlem Dağ da Bahceşehir Koleji olarak hedeflerinin kaliteli eğitimi Turkiye'nin her noktasına ulaştırmak olduğunu dile getirerek “Rize kampusumuz Karadeniz bolgesinde 15., Turkiye genelinde 128. kampusumuz. Bunlar sayılar olarak cok değerli, işin niceliği elbette kıymetli cunku Turkiye genelinde tum cocuklarımıza kaliteli eğitimi taşımak icin yoldayız. Karadeniz insanı zeki, cozum odaklı, belki bu anlamda calışkanlığıyla, azmiyle, kararlılığıyla one cıkan insanlar. Karadeniz bolge olarak da Turkiye'nin lokomotifi olan bir bolge. Sanattan siyasete, ekonomiden tarıma bircok alanda Turkiye'ye liderlik ediyor. Karadeniz insanı her hÂl ve şartta, belki olanakları olmasa, eğitime ulaşamasa bile cozum bulmaya, sorununu cozmeye calışıyor. Karadeniz bu nedenle, insanıyla da her zaman liderlik eden bir bolge olmuştur. Bizim icin Rize'nin boyle bir anlamı var. Karadeniz insanın tum ozelliklerini taşıyan da bir kurucumuz var. Sayın Enver Yucel sizler gibi Karadeniz bolgesinden cıkan ve liderlik eden bir eğitim insanı ve Karadeniz'e de 15 okulla nitelikli eğitimi taşımak icin uğraşıyor. Biz de bugun bu nedenle buradayız. Rize'den sadece Turkiye'ye değil dunyaya liderlik edecek nesiller yetişecek. 51 yıldır da eğitim neferleriyle biz yollardayız. Bahceşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 51 yıl once cıktığı kaliteli eğitimi Turkiye'nin her noktasına ulaştırmak icin cıktığı yolda bugun Bahceşehir Koleji ile Turkiye genelinde guclenerek devam ediyoruz” dedi.
Toplantıya katılarak bir konuşma yapan Rize Valisi Kemal Ceber ise okulu gezdiğini ve her alanın faklı bir guzellikte inşa edildiğini gorduğunu dile getirerek “Gecen gun geldim ve okulun her alanını gezdim. Laboratuvarları, sosyal donatı alanları, derslikleri, bahcesi kısaca her koşesi icin cok emek sarf edilmiş. Cok guzel bir fiziki ortam oluşturulmuş. Emeği gecen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ve muzik dinletisinin ardından sahneye cıkan protokol uyeleri ve Bahceşehir Koleji ailesi kurdeleyi keserek yeni koleji eğitim ve oğretim icin actı.