Yaşı gereği yeni bir sınıfa veya okula giden oğrencilerin yeni arkadaş grupları tarafından kabul gorme endişesiyle zararlı alışkanlıklara yonelebildiğine dikkat ceken Yeşilay Şube Başkanı, ozellikle okulun ilk gunlerinde oğrenci velilerine cocuklarını yakından takip etmelerini tavsiye etti.
[h=3]Sigaraya başlamada yuzde 29,1 arkadaş etkili[/h] Serhat Yamal,ı“Okul, sınıf ve yaşın getirdiği bazı değişimler okulun ilk gunlerinde oğrencilerin riskli bir surec yaşamasına sebep oluyor. Yapılan araştırmalara gore Turkiye'de tutun urunleri kullanmaya başlayanların yuzde 21,6'sı merak, yuzde 29,1'i arkadaş etkisi ve 29,7'si ozentiyi gerekce gosteriyor. Okulların acıldığı gunler sosyalleşme baskısı sebebiyle oğrencilerde psikolojik değişimlerin yoğun olduğu bir donemdir. Bu yuzden anne babaların cocuklarını okula başladıkları ilk gunlerde biraz daha yakından takip etmelerini ve izlemelerini oneriyoruz. Cocuklar ancak bu sayede riskli donemi guvenli bir şekilde aşabilirler” dedi.
Yeşilay'ın okullardaki uygulamalarıyla da ilgili bilgiler veren Serhat Yamalı, Turkiye Bağımlılıkla Mucadele Eğitim Programı (TBM), Okulda Bağımlılığa Mudahale Programı (OBM) ve Benim Kulubum Yeşilay projeleri ile bağımlılıklarla etkin mucadele icerisinde olduklarını soyledi.
Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde her yıl 10 milyon oğrenciye ulaşan Turkiye Bağımlılıkla Mucadele Eğitim Programı (TBM) ile ilgili bilgi veren Yamalı, “TBM, Turkiye'nin ilk ve tek okul temelli onleme programı. Turkiye'de bu alanın otorite olarak kabul edilen uzmanları tarafından hazırlanmış ilmî iceriklere sahip bağımlılık onleme programımızın diğer ayırt edici ozelliği pedagojik bir yaklaşımla, farklı yaş gruplarına farklı modullerin geliştirilmiş olmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığından gelen bilgiye gore 32 bin rehber oğretmen TBM uygulayıcı eğitimi almış bulunmaktadır. 2014'ten itibaren rehber oğretmenler aracılığıyla uygulanarak her yıl 10 milyon oğrenci ve 2 milyon yetişkine ulaşan TBM eğitimleri, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla yapılan işbirlikleriyle tumtoplumaulaşmaktadır” dedi.
Zafer Peker
Okullar acıldı, kotu alışkanlıklara dikkat
Eğitim Haberleri0 Mesaj
●108 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Eğitim Haberleri
- Okullar acıldı, kotu alışkanlıklara dikkat