Adana Kampusu acılış toreninde konuşan Uğur Okulları ve Bahceşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Huseyin Yucel ise Uğur Okulları'nın bayrağını her yerde gururla temsil etmeye devam edeceklerini belirtti. Yarım asırı devirdiklerini, 52'inci yıla doğru ilerlediklerini kaydeden Yucel, “Eğitim bir hizmet işidir, hizmet işi de insanı sevmeden yapılmaz. Bu işi insanı severek, eğitimi bir gonul işi olarak gorup, gonulden yapıyoruz. Kaliteli eğitimi ulkemizin her koşesindeki cocuğa ulaştırmak icin calışıyoruz” dedi.
Acılış toreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yucel, acılan kampusun Adana'ya, bolgeye ve Turkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu yıl 2019-2020 eğitim ve oğretim doneminde anaokulundan, universiteye kadar 69 ilde 220 kampusumuzde 190 bin oğrencimize eğitim hizmeti vereceğiz. Uğur Okulları olarak da burada ikinci kampusumuzu actık. Yatırımlarımız devam edecek. Onumuzdeki yıl Adana'ya bir okul, bir kampus daha kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“972 oğrenci kapasitesiyle acılıyor”
Kampusun acılış toreninde soz alan Uğur Okulları Genel Muduru Nevzat Kulaberoğlu ise başarı geleneklerini Adana'da devam ettireceklerinin altını cizdi. 41 derslikli kampusun okul oncesinden lise son sınıfa kadar eğitim vereceğini belirten Kulaberoğlu, “Ulkemizin en onemli illerinden birinde, Adana'da, Uğur Okulları olarak ulkemizin eğitimine yaptığımız yatırımlara yenilerini eklemekten gurur ve heyecan duyuyoruz. Dunyada ekonomisi guclu ulkeler arasında yer almak icin katma değeri yuksek uretimler yapmalıyız. Biz, oğrencilerimizin dunya varlıklarını tuketen değil gelecekleri icin ureten bireyler olmalarını hedefliyoruz. Turkiye'nin her noktasında olmak, genclerimize hizmet etmek bizim en onemli gorevimiz, bu uğurda calışıyoruz” diye konuştu.
“Sınavlara hazırlıkta 51 yıllık deneyimimiz ile oncu kurumuz”
Koklu bir gecmişe sahip ve global bir eğitim kurumu olan Uğur Okullarının en onemli ozelliklerinden birinin sınavlara hazırlık olduğunu vurgulayan Kulaberoğlu, “51 yıllık sınavlara hazırlık deneyimimizi başarılı bir şekilde okullarımıza entegre ettik. Okullarımızda yer alan ‘Uğur Sınava Hazırlık Merkezi' ile oğrencilerin sınav başarısının artırılması, belirlenen hedef ve kişisel analiz cercevesinde oğrencinin bilişsel gelişimine, tercih hedeflerine uygun calışma planı ve materyaller hazırlanması sağlanıyor. Online eğitim platformu Metodbox ile oğrencilerin hedeflerine adım adım ilerlemeleri icin akademik destek sağlanıyor” ifadelerini kullandı.
Bu yıl LGS'ye giren her 4 oğrencilerinden birinin yuzde 5'lik dilimde yer aldığını ifade eden Kulaberoğlu “YKS'de ilk binde 32 derece yaptık. 173 oğrencimizi Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakultelerine, 6 bin 54 oğrencimizi Muhendislik Fakultesine, 752 oğrencimizi Hukuk Fakultesine, 4 bin 238 oğrencimizi İktisadi İdari Bilimler Fakultesine, 9 bin 738 oğrencimizi diğer fakultelere uğurladık” dedi.
Yurt Dışı Eğitimde BAU Global Pasaportu
Oğrencilerin 21'inci yuzyıl becerileriyle donanmaları ve geleceğe hazırlanmaları uzerine eğitim stratejilerini kurguladıklarını belirten Kulaberoğlu sozlerini şoyle surdurdu:
“Uğur Okulları bunyesinde bulunan yurt dışı universite ve lise programları, yaz okulu, yurt dışı ve yurt ici geziler konusunda danışmanlık hizmeti sunan Uğur International ile oğrencilerin İngilizce eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Oğrencilerimiz BAU Global iletişim ağında yer alan, alan 9 universite ve 4 dil okulu başta olmak uzere, dunyanın saygın universitelerinde oğrenim bursu ve sertifika programı olanaklarından faydalanabiliyorlar.”
Uğur Okulları Adana Kampusu Muduru Adil Vahapoğlu da kampuste 3 bin 200 metrekare kapalı, 5 bin 800 metrekare acık alan olduğunu belirterek guclu akademik kadro ile oğrencilere mukemmel bir eğitim hizmeti sunacaklarını soyledi. Vahapoğlu, oğrencilerin başka hicbir ek eğitim desteği almalarına ihtiyac duymayacakları kalitede eğitim vereceklerini belirterek, “Kampusumuzde STEM, Robotik, Bilişim, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Gorsel Sanatlar ve Muzik Laboratuvarları, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, kutuphane, 160 kişilik konferans salonu, acık ve kapalı spor alanları bulunuyor. Bateri, ebru, bale, ahşap boyama, drama, resim, piyano, muzik atolyeleri gibi bircok sanat alanının yer aldığı Guzel Sanatlar Sokağı da kampusumuzde one cıkan alanlardan” dedi.
Okulun acılış torenine, Adana Vali Yardımcısı Murat Suzen, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, İl Milli Eğitim Muduru Veysel Durgun, Cukurova İlce Milli Eğitim Muduru Ayhan Dağlı, Seyhan İlce Milli Eğitim Muduru İzzettin Aydın, Sarıcam İlce Milli Eğitim Muduru Seyhan Celik, Uğur Okulları ve Bahceşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Huseyin Yucel, Uğur Okulları Genel Muduru Nevzat Kulaberoğlu, Adana Kampusu Kurucuları, eğitim yoneticileri ve cok sayıda davetli katıldı.
Ruşan Anıl Atar - Serhat Dumandağ