KONU İLE İLGİLİ GELİŞMELER İCİN TIKLAYINIZ

[h=2]VAKIFLAR GENEL MUDURLUĞU[/h] 2019 – 2020 EĞİTİM DONEMİ BURSLARI
ilkokul, ortaokul ve lise oğrencilerine verilen “Ortaoğrenim Bursu" ile universite oğrencilerine verilen “Yuksekoğrenim Bursu" icin başvurular, 2019 - 2020 eğitim yılı icin aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr internet sitesi uzerinden alınacaktır.
[h=2]2019 - 2020 EĞİTİM DONEMİ BURS BAŞVURULARI[/h] Başvuru Formları Başlangıc Tarihi Bitiş Tarihi
Ortaoğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) 09 Eylul 2019-09 Ekim 2019
Yabancı uyruklu ve Mavi Kartlı oğrenciler icin 15 Eylul 2019 30 Ekim 2019
[h=2]VGM BURSU KİMLERE VERİLİR?[/h] Vakıflar Genel Mudurluğu Ortaoğrenim ve Yuksekoğrenim Bursu, oncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz oğrencilere verilmektedir.
Ortaoğrenim Bursu, Vakıflar Yonetmeliğinin; Yuksekoğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Burs Yonetmeliğinin ilgili hukumleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.
[h=2]VGM BURS BAŞVURUSU İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?[/h] Burs başvurularının doğru bir şekilde yapılabilmesi icin aşağıdaki hususlara DİKKAT edilmesi gerekmektedir.
Gectiğimiz eğitim donemlerinde sosyal medyada ve internette Vakıflar Genel Mudurluğu bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesaplar yayınlandığı gorulmuştur. Bu nedenle bu turden sahte haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve Genel Mudurluğumuz bursları ile ilgili her turlu duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi uzerinden takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin guncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.
Doğru ve kolay başvuru yapmak icin başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.
Başvurularınız başvuru formlarında beyan ettiğiniz bilgilerin ilgili kamu kurumlarından yapılan doğruluk kontrolleri ile değerlendirilmektedir. Beyan edilen bilgilerin hatalı, yanlış ya da gerceğe aykırı olduğu tespit edildiğinde başvurunuz iptal edileceğinden vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve gerceğe uygun olması gerekmektedir. Başvuru sureleri icerisinde tekrar tekrar başvuru formuna girerek beyan edilen bilgileri guncellemeniz/değiştirmeniz mumkundur.
Başvuru surelerinin tamamlanmasının ardından Bolge Mudurluklerimiz başvurunuzun değerlendirilmesi icin belge talebinde bulunabilirler. Bu nedenle başvuruda beyan edilen iletişim bilgileri (adres, cep telefonu, e-posta) guncel ve kullanılıyor olmalıdır. Belge talep edilmesi halinde belirtilen surelerde talep edilen belgelerin Bolge Mudurluklerine iletilmemesi gerekmekte olup aksi takdirde burs başvurunuz iptal edilir.
Başvuru formunda nufus bilgilerinizi girebileceğiniz ekran acılmıyorsa, internete girdiğiniz yerdeki guvenlik urunleri/cihazları formlarının acılmasını engelliyor olabilir. Ozellikle kamu kurumlarından yapılan başvurularda bu sıkıntı yaşanabilmektedir. Kurumunuzun Bilgi İşlemi ile goruşmek ya da Kurum dışından başvuru yapmak sorunu cozecektir.
Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Bursları Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) burs başvuru sonuclarını acıklamasının ardından acıklanmaktadır. Oğrencinin KYK bursu almaya hak kazanması halinde Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Burs başvurusu iptal edilir. Oğrenim kredisi almaya hak kazanan oğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınır.