Tuzla Belediyesi, İŞKUR Tuzla Şube Mudurluğu, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bolgesi ve Tuzla Marina işbirliğiyle, 27-29 Eylul tarihleri arasında Tuzla 2. İstihdam Fuarı duzenlendi. Tuzla Marina'da duzenlenen fuar, 100 firmanın katılımıyla başladı. Aradıkları niteliklere sahip personeli tespit ederek anlaşma sağlayan firmalar, sonraki gunlerde yerlerini diğer firmalara bıraktı. 2 bin kişiye iş ve kariyer fırsatı hedefiyle başlayan fuar, 2 ve 3. gun yeni firmaların kurdukları stantlarla 2 bin 900 kişiye direk hitap etti. 120 stant sayısı ile tamamlanan organizasyonda 14 bin 130 iş başvurusu alındı. Hizmet ve sanayi sektorunun dunya capında tanınan firmalarının da katılımıyla duzenlenen fuarda, sektorlerin her meslek grubundaki beyaz ve mavi yakalı personeli istihdam edildi.
Fuarda ayrıca iş arayanlara iş başvurularında dikkat edilmesi gereken konular, CV hazırlama teknikleri, eğitim ve acık iş pozisyonu eşleşmesi ile fayda arttıran bilgilendirme de yapıldı.
İlk fuarda iş aradı, ikinci fuarda iş başvurularını aldı
Mayıs ayında duzenlenen Tuzla 1. İstihdam Fuarı'nda iş başvurusunda bulunduğu firmada calışmaya başlayan Damla Aslan, 2. fuara işveren temsilcisi olarak katıldı. Fuarda firmasına yapılan iş başvurularını alan Damla Aslan, “Ben, mayıs ayında duzenlenen ilk fuara katılmıştım. Orada iş goruşmelerinde bulundum ve bu firmada İnsan Kaynakları bolumunde iş başı yaptım. Bu fuara işyerimi temsilen katıldım, iş başvurularını alıyorum, firmamla ilgili soruları yanıtlıyorum. Ben fuarın cok faydasını gordum. Bu fuar sayesinde iş buldum, iş başı yaptım. İş arayan herkesin bu fuara katılmasını oneriyorum” dedi.
"Hedeflediğimizden daha cok kişiyi iş sahibi yaptık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstihdam fuarlarını geleneksel hale getirdiklerini soyledi. Fuardaki tum stantları firmaların hizmetine ucretsiz sunduklarını belirten Başkan Yazıcı, “Hem acılan stant sayısı hem de iş sahibi yapılan kişi sayısı, ilk fuarın yaklaşık 2 katı oldu. 3 gunde 3 bine yakın kişiyi iş sahibi yaptık. Hem işci arayan hem de iş arayanın bu kadar surede buluşmasını sağladık. Fuarda 2 bin kişiyi iş sahibi yapma hedefiyle yola cıkmıştık ama hedeflediğimizden cok daha fazla kişiyi iş sahibi yaptık. İş başı yapan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İş arayışındaki vatandaşlarımızı da işverenle buluşturmayı surduruyoruz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, fuar organizasyonunda işbirliği yaptıkları İŞKUR Tuzla Şube Mudurluğu, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bolgesi ve Tuzla Marina ile fuara katılan firmalara teşekkur etti.