Benim PC'min kasalı eski olduğu icin on panelde CD/DVD ROM icin yerler var ama ben blu-ray oynatıcı kullanmak istiyorum ama blu-ray oynatıcılar cok yer kaplıyor ve kablo kargaşası yapıyor. Bu yuzden ilk defa bir hayrını gorsem de belki de SATA yoluyla PC'ye bağlayıp ve on panele CD/DVD ROM gibi oturtup kullanabilirim diye duşundum ama internette boyle bir şey bulamadım.
Bir de zaten bizde eskilerden kalma bir suru CD var. Dusunemeyeceginiz kadar var. Dediğim gibi bunlar DVD bile değil. CD o kadar az veri depolayabiliyorsunuz ki bir telefona koysak yetmez ama o kadar cok var ki bir şu anki en gelişmiş depolama birimine koysak sığmaz. Ben HDD'lerden bahsetmiyorum. Onlar cok fazla veri alıyor. Ben yeni nesil SSD'lerden bahsediyorum. Cunku HDD'ler cok yer alsa da bu aralar HDD kullanan az. Bunu ben de anlamadım. Profesyoneller bile SSD kullanıyor. Nasıl yetiyor onlara anlamış değilim.
Ama zaten en fazla 7 M.2, 4 tane de SATA SSD takılabiliyor. Her biri 1TB dersek zaten daha fazla olamıyor diye biliyorum. Toplam 12 oluyor. Hadi bir de şu ana kadar hic gormedim ama illa ki vardır. 4 değil de 5 SATA girişi var. O zaman da 13TB oluyor. Şu anda HDD'ler 16TB'nin uzerine cıkıyor. Her şey hız olmasına gerek yok bence.
Neyse konu cok dağıldı. İşte benim istedigim de bu hem DVD ve CD kullanacağım blu-ray ile o kadar iliskim yok ama ileride belki kullanırım. O yuzden bunu almayı sectim ama dediğim gibi internette CD/DVD ROM gibi SATA ile bağlanan ve on panele oturtulan bir blu-ray oynatıcı yok mu? Eğer var ise urun linkini atabilir misiniz?
Şimdiden teşekkurler.
SATA ile baglanan Blu-Ray surucu var mıdır?
Donanım ve Bilgisayar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- SATA ile baglanan Blu-Ray surucu var mıdır?