CİFTLERİN BİRBİRİNİ ANLAMASI
İki farklı kişiliğin bir araya gelmesinden oluşan yeni oluşuma cift ilişkisi denir.
Her iki taraf da gecmişten getirdiği anılara, yaşam bicimlerine, orf ve adetlere sahiptir. İlişkinin başlangıcında bunu karşı tarafa yansıtmak istemez bunun sonucunda yeni davranış bicimleri ve yeni kalıplar oluştururlar. Zaman ilerledikce gecmişten getirilenler ortaya cıkmaya başlar. Ciftler burada birbirlerini suclamaya başlar. ''sen cok değiştin, eski sen değilsin, benim sevdiğim kişi sen olamazsın'' diye soylenmeye başlarlar.
Gecmişten getirdiğimiz ozelliklerimizi aşırı kullanmak ya da hic kullanmamak sorun oluşturabilir. Gecmişte ailenizde yaşadıklarınız sizin gecmişiniz olduğu icin bunların tumunu sıfırlayıp yeniden kendinizi yaratmanız mumkun değildir. Bu karşı tarafın gecmişten getirdiklerini size dayatması haline donuşebilir bu da eşlerden birinin mutsuz olması demektir.
Başında da soylediğimiz gibi iki ayrı kişinin bir araya gelip yeni bir oluşumu cift ilişkisi ise o zaman iki ayrı kişinin getirdiklerini harmanlayıp yeni oluşuma uygun hale getirirsek eşler birbirini daha iyi anlamaya başlarlar. Her iki taraf da sorumluluk alarak uzerine duşen gorevleri yerine getirirler.
Bu harmanlama bazı ciftler icin cok kolay olurken bazı ciftler icin icinden cıkılmaz bir durummuş gibi algılanabilir. Boyle durumlarda mutluluğa bir adım olarak uzmanlardan yardım alınmasını oneririm.
Psikolog/ Aile Terapisti
İskender Yusuf
[h=2]İstanbul Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Anlayışlı eş nasıl olmalı
Sağlık0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Anlayışlı eş nasıl olmalı