Nizip ilcesi Eskikonak Mahallesi'nde yaşayan ciftci Abdullah Goren, hurdadan yaptığı birbirinden farklı sanat eserleriyle dikkat cekiyor. Hurdacılardan topladığı demir ve metal atıkları evinin altında atolye haline getirdiği yere getiren 2 cocuk babası Goren, atıklara şekil vererek adeta sanat eserine donuşturuyor. İşlevsel ozelliğini yitirmiş demir ve metal parcalara 10 yıldır şekil veren Goren, ciftcilikten arta kalan zamanlarını atolyesinde geciriyor. Cop diye atılan malzemelerden sanat eseri ortaya cıkaran Goren, 10 yıldır yaptığı heykel ve maketleri Ankara ve Gaziantep'te sergilediğini soyledi. Evdeki odanın birini heykel ve maketlere ayıran Goren, bazı heykellerin yapımının 7 ay surduğunu dile getirdi.Abdullah Goren, “Kendi koyumde kucuk atolyemde maket, heykel ve objeler yapmaktayım. Kucukken cok iyi telden arabalar yapardım. Daha sonra evlenince cocuğuma farklı bir oyuncak yapmaya başlamıştım. Oyuncaklarım şu şekilde bu şekilde olsun derken sonucta maket ve heykellere cevirdim.
Atolyemdeki kullandığım hurdaların tamamını Nizip'teki sanayi hurdacılarından topluyorum, burada kendi halimde boş olduğum zamanlarda atolyemde calışıyorum. Calışmalarımı, kendi kendime zihnimi zorlayarak fikirlerle yaptım. Koloni halinde eli silahlı heykelleri yapıyorum. Burada temel amacım kuresel silahlanmaya dikkat cekmek. Bunun haricinde cicekler, duvar susleri, saatler, maketler vesaire calışmalarım oluyor'' dedi. Goren, yaptığı heykel ve maketleri uluslararası bir alanda sergilemek istediğini sozlerine ekledi.
Metin Faruk Tamer - Said Vakkas Yağcı