Bilindiği uzere bazen ofis belgesine ekledikten hemen sonra sildiğimiz ancak sonraki vakitlerde ihtiyacımız olacak olan video veya resim gibi ofis belgelerinin icindeki medya dosyalarını şifrelenmemiş olan Office 2007 dosyalarından nasıl cıkarıp alacağımızı anlatacağım. En cok kullanılan Office surumu 2007 olduğundan dolayı anlatımım onun uzerine olacaktır. Ben anlatımı Word dosyası uzerinden yaptım ama tum ofis belgelerinde bu yontem gecerlidir.

Medya dosyalarını başka belgelerin icinden de nasıl alacağınızı anlatım sonuna yazdım oradan okuyabilirsiniz.

Gerekli Programlar:

7-Zip Download

1- Adım : Gerekli programı kurduktan sonra Word dosyasının ustune sağ tıklıyoruz ve 7-Zip kısmına geldikten sonra klasore cıkart seceneğini seciyoruz.

2- Adım : 7-Zip ile yaptığımız cıkartma sonrası oluşan klasorun icine girin ve “word” sonrasında da “media” yolunu izleyin. Medya dosyalarınız bu klasordedir.

Onemli: Başka ofis belge turlerinde başka isimdeki klasorlerde medya dosyaları bulunur. Bunların yolları şoyle izlenmelidir:

Word icin: word – media

PowerPoint icin: ppt – media

Excel icin : xxl – media

Sadece bu kadar.

NOT: Bu anlatımın yazılı ve gorsel tum hakları AkilGuNdoGaN ’a aittir ve sahibinden izin alınmadan başka sitelerde paylaşılamaz.