Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cocuklara sosyalleşme alanı acması ve kişiliklerini pozitif yonde geliştirmesi amaclanan proje kapsamında ‘Gezen Sinema Tırı'icinde film izleyen cocukları ziyaret etti. Doğu Anadolu Bolgesi ve Guney Doğu Anadolu bolgesi başta olmak uzere sinema salonu olmayan bircok il ve ilceyi ‘Gezen Sinema Tırı' ile ziyaret edeceklerini soyleyen Ersoy, projenin ‘1 Milyon Oğrenci Sinema ile Buluşuyor' projesine de katkıda bulunacağını vurguladı.
‘Gezen Sinema Tırı'nda film izleyen cocukları ziyaret eden Ersoy, cocuklara hangi filmi izlediklerini sordu. ‘Rafadan Tayfa' cevabını alan Ersoy, cocuklara tırın amacını anlattı. Ersoy, “Sizin Doğu'da ve Guney Doğu'da kardeşleriniz, yaşıtlarınız var. Onların illerinde ilcelerinde maalesef sinema salonu yok. Biz de sinema salonu olmayan yerlere bu tır vasıtasıyla ulaşıp oradaki yaşıtlarınızı sinemayla tanıştıracağız. Biliyorsunuz bizim her yıl 1 milyon sinemaya gitmemiş cocuğu sinemayla tanıştırma projemiz var. Bu projeyi taşıyarak da yapıyoruz. Ama sinema salonunun olmadığı yerlerde taşıyamadığımız icin tırı onların ayağına goturup film seyretmelerini sağlıyoruz. Sizin gibi ‘Rafadan Tayfa'yı ya da diğer cocuk filmlerini rahatlıkla seyretsinler diye” ifadelerini kullandı.
Gezen Sinema tırında film izleyen oğrencilerden gelen istek uzerine Bakan Ersoy, TRT Cocuk kanalında yayınlanan Doru adlı animasyon cizgi filmin de yayınlanması icin Sinema Genel Muduru'ne talimat verdi. Ersoy, projenin yaygınlaştırılarak devam edeceğini belirterek, “Butun cocuklarımızın, genclerimizin kultur ve sanatla tanışması lazım. Sinema olunca daha keyifle geliyorlar. Sonucta sinema salonlarının da 81 ile yayılması lazım. Bununla ilgili bir teşvik calışması da yapıyoruz bakanlık olarak. Cocukların sinemayla tanışması icin boyle bir formul geliştirdik. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem Kultur Bakanlığı hem de Sanat İcin Yola Cık Kultur ve Sanat Derneği'yle ortaklaşa calışmayla projeyi hayata gecirdik. İlk etapta onceliğimiz sineması olmayan iller ve ilceler” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında cocuklara ‘Rafadan Tayfa' filmi izletildi. Oğrencilere patlamış mısır ve meyve suyu da ikram edildi. ‘Gezen Sinema Tırı'na yeniden gelmek isteyen Zeynep Kaya, “Bu sinemanın amacı başka yerlerde sinemaları gormeyen arkadaşlarımız, sinemayı gorsun diye. Ben burada ‘Rafadan Tayfayı' izledim. Burada mısır ikram ettiler. Yeniden gelmek isterim" dedi. Rapunzel adlı filmin de ‘Gezen Sinema Tırı'nda gosterilmesini isteyen Erva Ceylin, “Şu an sinema izliyoruz ve eğlenmek icin buradayız. Mısır ve meyve suyu ikram ettiler. Ben ‘Rapunzel'i izlemek istiyorum” diye konuştu.
Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tırın onunde oğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı cektirdi.
Emin Kuvat - Mustafa Apaydın
Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Gezen Sinema Tırı’nı uğurladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Gezen Sinema Tırı’nı uğurladı