Muzik sektorunden para kazanan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten muzik produktoru Polat Yağcı, "Bir sohbet sırasında Darulaceze'nin Arnavutkoy'deki yeni yerleşkesinin yapımını oğrendiğimde Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yerleşkede sanatcılarımız icin de bir yer olup olamayacağını sordum. 'Tabii ki' cevabının ardından kendisinin gerekli talimatları vermesiyle ilk adım atıldı bu projede. Şimdi ise bizler ustumuze duşen gorev icin buradayız. Bu sektorden para kazanan herkesin gerek sanatcılar, gerek menajerler, gerek basın danışmanları bu taşın altına elini koymalıdır. Elimizi taşın altına koydukca daha onemli projelere imza atacağız" diyerek sektor paydaşlarını projeye desteğe davet etti.

Toplantıda konuşan Mustafa Sandal, "Yıllardır onemli isimlerin zaman zaman dramatik hikayelerini okuyoruz ve şahit oluyoruz. Sektorumuze emek verdikten sonra dramatik hikayelere maruz kalan cok değerli isimleri goruyoruz, uzuluyoruz. Dostum Polat Yağcı'yla konuşurken Cumhurbaşkanımızın onderliğinde boyle bir projeyi hayata gecirme fikrini soylediğinde cok mutlu oldum. Yıllardan beri sektorumuzde bulunan bircok yapımcı, produktor bundan bahsetmiş olabilir. Ancak gercekten aksiyona gecme konusunda eksik kalınmıştır. Konuşmak başak bir şey yapmak başka bir şey. Sevgili Polat'ın bu konuda cok kararlı olduğunu gorunce bende konserimden ucret almayacağımı ve gelen ucreti projeye aktaracağımı belirttim. Bundan sonra inşallah bu tur dramatik hikayeler duymayacağız. Gunu geldiğinde, ihtiyac duyduğunda barınacağı kendilerine bakılacağı guzel ve ozel bir yer olacak" ifadelerini kullandı.
Hayata gecirilecek projeyle herkesin bir evi olacağını vurgulayan Cengiz Kurtoğlu da, "Aranızda en yaşlı ben olduğum icin orada yaşamaya en yakın olan benim. Belki iğnenin ucu kadar katkımız olacak ama orada hepimizin bir evi olacak. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" diye konuştu. Gencliğe aldanılmaması gerektiğini hatırlatan Rafet El Roman ise, "Frank Sinatra bir şarkısı vardı. Diyor ki, ben gencliğin ne olduğunu biliyorum ama siz yaşlılığın ne olduğunu bilemezsiniz. Sanatcı arkadaşlarımız guzel sozler sarf etti. Bu tarz mekanların artmasını diliyorum" dedi.
Yeni yapılacak Darulaceze projesinin en iyisi olacağının garantisini veren Darulaceze Başkanı Hamza Cebeci, "Yarınlarımızın ne olacağını bilmiyoruz. Ama geleceğimizin mutlu, huzurlu ve dinamik olmasını temenni ediyoruz. Hasta olmayı istemiyoruz ancak olduğumuzda da en iyi imkanların bizde olmasını istiyoruz. Yapılacak olan projenin en iyisi olacağı garantisini veriyorum sizlere" şeklinde konuştu.
Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen aşure programında kazanın başına gecen unlu sanatcılar, Darulaceze sakinlerine aşure dağıttı. Unlu sanatcılara ilginin yoğun olduğu programda ortaya renkli goruntuler cıktı.
Oğuzcan Yazar