Son zamanlarda cıkan oyunların optimizasyon sorunları vs vs sorunlar bizi bircok farklı yollara itti malesef. Hepimiz birer ince ayar uzmanı olduk neredeyse
Fakat benim cozemedim bir olay var NVIDIA denetim masası 3D ayarları.
Son bikac aydır bu ayarlara taktım herkes bi ayar tavsiye etmiş hepsini denedim denedikce daha cok kafam karıştı bazı ayarlarda goruntu netleşip FPS arttığı halde bazı ayarlarda berbat goruntuye ulaşıp FPS duşuşu de yaşadım, FPS artıp da drop da yedim. Kendim deneme yanılma yontemine girdim işin icinden cıkamadım. Recep bey de yardımcı olmuş bi ayar atmış sağ olsun fakat herkesin yaptığı sabit ayar herkesin sistemine veya oynadığı oyuna olmuyor bu yuzden kendim icin en doğru ayarı yapmak istiyorum fakat hangi ayarın ne işe yaradığını bilmiyorum. Neden hic kimse detaylı anlatım yapmamış boyle onemli konuda ya da ben mi bulamadım.
Ayarlara gelip şunu şunu yapından ziyade, orneğin:
Doku suzme - trilineer optimizasyon ....... işe yarar. Golgelendirici onbelleği ......... işine yarar. Gibi acıklamalı olsa da bizde ezbere ayar yapmaktansa kendi sistem ve oynayacağımız oyuna gore ayarlarımızı yapsak cok daha olumlu sonuclar almaz mıyız?
Baya uzun bi yazı oldu kusura bakmayın. Dediğim gibi detaylı anlatım yapan varsa beni yonlendirebilir misiniz ya da Recep BALTAŞ bey bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?