Siber guvenlik alanında kariyer planlayan herkes icin kendi profesyonel eğitim ağı ve imkanlarını karşılık beklemeksizin acan, tamamı gonulluluk esasına dayanarak kurulmuş openlearning bir yapı olan Cyber JUNIOR kendisi gibi gonullu eğitmenlerden oluşan bir kadroyla, bilgi guvenliği baz alınarak programlama ve yazılım geliştirme workshopları, network, veritabanı, Linux, siber guvenlik eğitimleri ve ceşitli sosyal ve kulturel etkinliklerle kariyerini bu alanda planlayanlar icin fırsat kapısı acıyor.
Siber guvenliğin gunumuzde geldiği nokta ve onemi tartışılamaz. Bu alanda son iki senedir actığı Bilgi Guvenliği bolumleri ile YOK bir nebzede olsa kalifiye eleman yetiştirilmesi icin attığı adımlarla sektoru desteklese de 2021 yılında siber saldırıların neden olduğu zararın 6 trilyon dolarları bulabileceğini ongoren uzmanlar, yine aynı yıllarda 50 milyar cihazın internete bağlı olacağını ve siber guvenliğe gerekli onemin verilmediği taktirde bunun buyuk zararlar verebilecek sonuclar doğurabileceğini belirtiyor. %48 ile en cok zararlı yazılımlardan etkilenme oranıyla 2. Sırada bulunan Turkiye’nin universiteler de actığı bolumlerle bu oranı onumuzde ki senelerde bir hayli azaltmayı hedeflediği aşikÂr ancak araştırmanın ve uygulamalı eğitimlerin sektorde onemi buyuk. Bu eğitimlerin ise cok yuksek maliyetlere veriliyor olması sektorun hak ettiği gelişmeyi gosterememesinde ki en onemli faktorlerden.
Cyber JUNIOR ise bu alanda ki eksiği sektorun ihtiyaclarına gore kapatmayı planlayan ve tamamen gonullu akademisyenler ve sektor calışanlarından oluşan eğitmen kadrosuyla Turkiye’de yeni gelişmekte olan siber guvenlik alanında kariyer hedefleyen universite, lise hatta ortaokul oğrencilerine kadar herkese her hafta sonu duzenli olarak duzenleyeceği workshoplar ile bugununde ve yarınında tamamen ucretsiz olarak destek vermeyi planlıyor. 2 donem ve 42 haftadan oluşan dolu dolu bir eğitim programı, Bilgi Universitesi sınıflarında Turkiye’nin universitede kurulmuş ilk Siber Olayları İzleme ve Mudahale Merkezi ve Sızma Testi Laboratuvarlarında uygulamalı eğitim fırsatı, eğitim boyunca belli aralıklarla yapılacak CTF’ler de başarı sağlayan oğrencilere sektor devlerinden sağlanacak staj ve iş imkanları gibi bir cok imkanı oğrencilerine tanıyan Cyber JUNIOR yetiştireceği siber guvenlik uzmanlarıyla Turkiye’yi Siber Guvenlik alanında Dunya’da soz sahibi bir konuma getirmek icin var gucuyle calışıyor.
Siber guvenlik alanında suresi ve eğitim konuları goz onune alındığında neredeyse 40-50.000 TL’yi bulabilecek bir eğitim paketini oğrencilere tamamen ucretsiz olarak sunacak olan openlearning yapı İstanbul dışından katılım gostermek isteyen oğrencilere de sınıflara yerleştireceği Virtual Reality kameralar ile farklı bir deneyim yaşatacak.
Kaynak : http://www.fragtist.com/haber/siber-...er-hedeflemek
cyber junior facbook sayfası ; https://www.facebook.com/cyberjuniororg
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Siber guvenlik alanında kariyer planlaması