gecen cuma gunu tellerimi cıkardı ortodontistim, yeni halimden hic memnun değilim, alt cene azı dişlerim karşılıklı olarak ice doğru eğildi birisinin kok kemiği dışarıda sayılır, ust cene kopek dişlerim ice doğru eğik kok ucları dışarıda sayılır yani damak altından belli oluyor, bu dişlerde koklerin bu şekilde olması nedeniyle dişlerim sıcak ve soğuğa aşırı hassasiyet veriyor nefes alışım bile canımı yakıyor, dişlerim sıralı değil biri aşağı biri yukarı yamuk yumuk anlayacağınız, ustelik dediğim gibi cekimli tedavi olduğu icin dişetlerim aşırı şekilde gorunuyor utanıyorum gulmeye, ust cenede cekim olan yerde hafif aralık kaldı yemek yerken butun yemekler gıcık bir şekilde oraya giriyor.tedavimin son dort ayında bu mazaretlerimi anlattım "olur boyle şeyler takma kafana" dedi nekadar itiraz etsem kabul etmedi, beni başından atıverdi ortodontistim son kontrolde "artık ne olursa olsun tellerini sokeceğim" dedi o anda benim de basiretim bağlandı hic itiraz edemedim tellerimi bir anda soktu şu anda şeffaf sabitleyici takıyorum, cok uzgunum dişlerimin bu şekilde sabitlenmesini istemiyorum,ailem, arkadaşlarım herkes kızıyor bana neden bu şekliyle izin verdin telleri sokmesine,3 senenin sonu boyle mi olacaktı, ne yapsam başka bir ortodontiste mi gitsem kabul ederler mi beni yeni tedavi başlarlar mı acaba, şu an bile uyuz uyuz sızlıyor dişlerim ağzımı acmak istemiyorum daha cok hassasiyet alırlar diye.