Merhaba arkadaşlar 13 yıldır istanbulda oturuyorum hala coğu yerini gezmedim. Coğu yerini bilmiyorum ismini duymadığım yerler var. Bu konuyu acmamın nedeni bu yerleri ilk ağızdan oğrenmek yeni yerler keşfetmek. Gezmeyi seven istanbullu arkadaşlara ve istanbula gelip gezmeyi duşunen arkadaşlara bi kaynak olması amacı ile bu konuyu actım.
İstanbulda gidip gorduğunuz beğendiğiniz yerleri merak ediyorum detay verirseniz cok iyi olur. nasıl gidilir neyi meşhurdur hangi gunler kapalıdır gibi bilgileri de yazarsanız cok guzel olur.
İstanbul gezilerek bitecek bi memleket değil biliyorum. Ama yeni yerlere gitmek yeni şeyler keşfetmek istiyorum. İlla tarihi mekanlardan bahsetmiyorum. Cok guzel bi caybahcesi,kafe,kahvehane olur yada ne biliyim bi piknik alanı veya kuytu bi yerde kalmış tarihi bir Camii. Hepsini yazabilirsiniz.
İlk Once ben yazıyım.
Uskudardan cengelkoye giderken kuzguncuk durağında indiğinizde Cınaraltı diye bir yer var kucucuk bi aradan boğazı goruyorsunuz cok guzel bir ortam. Yemek yiyebileceğiniz veya cay kahve icebileceğiniz bir mekan cok şirin bir yer.
Yine Uskudardan cengelkoye doğru giderken fethipaşa korusu var Boğazı ağaclar arasında gorebilirsiniz biraz tırmanıp daha yukseklerden boğaza bakabilirsiniz yine orada da cay bahcesi gibi bi yer var gerci ufak tefek başka şeylerde var. Manzarası muhteşem.
Karakoyde iskelenin hemen arkasındaki sokakta yeraltı Camii var ismini şimdi hatırlayamadım. Cok değişik bir camii. Fatih istanbulu fethettikten sonra şehit duşen onmli bir zat icin yaptırmış gizli kuytu bir yer icerde cok fazla sutun var bi gokdelenin altında o kadar sutun varmıdır bilmiyorum. Gorduğum camiler icinde en farklı olanıydı.
Kartal Maltepe arasındaki sahildede yazın guneşin batışı harika oluyor. Gok kızıla boyanıyor adeta. Bu manzara kacmaz yani.
Yakacıkta da aydosa cıkarsanız adalar ayağınızın altında camlıcadan sonra oraya istanbulun balkonu diyorlar. Şansınıza hava iyiyse gercekten oranın manzarasıda cok guzel oluyor.
Arkadaşlar şimdilik aklıma bu kadar geldi. Sizden de bekliyorum
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul'un gezilecek yerleri?