merhaba tecrubelerinizi fikirlerinizi almak istiyorum hatta aranızda dr-diş hekimi vs olan varsa yazarsa cok sevinirim.
24 yaşındayım hayatımda dişlerimde hic sorun yaşamamıştım şukrederdim hic dişci koltuğu gormedim diye. yaklaşık 1 yıldır pandemide ortaya cıkan bi sorunum var diş eti cekilmesi-iltihap ve tartar oluşumu. onemsemedim ama bugun ozele muayeneye gittim doktor enfeksiyon cok var dedi. antibiyotik verdi 4 gun sonra diş taşı temizliği yapılacak İLK işlem olarak.

sonrasında curuğe dolgu ve en son diş eti cekilmesi icin kuretaj diye bir şey uc kere yapılacak ama korkuyorum. dişci fobisi oluştu bile. korkulacak bir şey var mıdır? diş taşı temizliği ve kuretaj yapılırken dişimi kaybederim. cok kanarsa bişey olursa zaten iltihaplı etlerim var sağlam mıdırlar diye kuruntu yapıyorum. kendimi telkin etmeye calışıyorum iyileşicem iyi olacak aksine diye ama.. ucret de 3200. ama para elbette sağlığın yanında onemsiz.

bu arada ANKARA'dayım devlete de yarın muayeneye gideceğim. kimisi devlette yaptır diyor kimisi ozelde diyor. kararsızım. tavsiyeleriniz nedir?