merhaba,
Ben 26 yaşındayım, iki yıl once bende diş eti cekilmesi başladı. Nedeni malum, duzenli ve duzgun fırcalamamam ve diş taşı oluşumu. Diş etlerim kanıyordu ve şişiyordu. Ben en başlarda onemsemedim ama diş etlerim cekilip, diş koklerim gorunmeye başlayınca doktora gittim. Universite hastanesinde birer hafta arayla iki kez diş taşı temizliği yapıldı. Doktor ameliyata gerek olmadığını ama dişlerimi cok iyi fırcalamam gerektiğini soyledi. Bu iki yıl icinde ben dişlerime cok iyi baktım, sonradan aklım başıma geldi tabi.Ama Diş koklerim gorunuyor, epey bi cekilme olmuş, greft -kemik kaybı var ve geri eski haline donmesi mumkun değilmiş, cekilen diş eti eski halini almazmış. Ondeki dişimin birindede bir eğrilik , capraşıklık var, onu duzeltmek icin en ondeki 4-5 dişime porselen ( Laminate veneer ) yaptırmak istedim. Doktor diş koklerimin pek guclu olmadığını soyledi ve bu yaşta porselen (laminate veneer) yaptırmamı tavsiye etti. İlerde durumu değerlendiririz dedi. Ortodontiyede gittim onlarda tel takma işinin iki yıl sureceğini soylediler, diş koklerimin zayıf olduğunuda belirttiler. ordanda vaz gectim.Yaşımın ilerlemesiyle bu diş eti cekilmem daha fazla olursa ben ne yapabilirim? Diş eti cekilen hastalar Laminate Veneer Porselen yaptıramazlarmı? İlerde, benim butun dişlerim ne kadar iyi baksamda dokulur mu(((((((Şu an hassasiyette var, hafif sıcak soğuk hic bişey yiyemiyorum. Bunun bi cozumu yokmu?