Bir dosyayı otomatik başlatılmasını yani USB belleği taktıktan sonra bir dosyanın acılması icin kullanılır mesela bir ornek vermek gerekirse.
Ben okul icin sunu hazırladım ve sunuyu acmakla uğraşmak yerine USB belleğim takıldığı anda calışmasını istiyorum bu gibi durumlarda. Otomatik başlatma devreye giriyor. Şimdi nasıl bu tur bir surucu oluşturacağınıza gecelim:
Ustteki program sizin uğraşmadan autorun ile calışan surucunuzu oluşturacak programın ekran alıntısında nelerin nasıl kullanılacağını yazdım. Siz de buna gore autorun ile calışan USB belleğiniz oluşturabilirsiniz. Biliyorum, program eski gorunuyor ama Windows 8.1 ve Windows 10'da kusursuz calışıyor.
UYARI: bu tur programlar kotu amacla kullanılabilir. Dikkatli olmanıza ve sisteminize iyi bir AV kurarak bu tur yonden gelen zararlılara engel olmanızı oneriyorum.
Ama AV'ler şaka viruslerini veya diğer yazılımları engellemeyebilir o yuzden autorun viruslerine karşı koruyan programlar ile bu tur sorunları aşabilirsiniz. Zaten autorun ile calışan bir zararlı yapmış gibi olduk.
İndirme Bağlantısı:

SamLogic USB AutoRun Creator Download SamLogic USB AutoRun Creator for Windows to create an autorun USB flash drive or SD card.