Enfeksiyonlara savaş acan, bağışıklık sistemini uyarıcı, yuksek tansiyonu dengeleyici, hazmı kolaylaştıran, kanı sulandıran ve kan akışını hızlandıran, kolestrol duzeyini duşuren sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor.

Yemeklerin de tadı tuzu olan sarımsak, basit ancak faydalı birkac bitkinin katılımıyla hastalık savaşcısı, metabolizmayı hızlandırdığı icin zayıflamaya yardımcı bir caya donuşebilir.

MALZEMELER
2 diş sarımsak 1 dilim taze zencefil (ince ve kucuk) 1/2 cay kaşığı zerdecal 1 su bardağı sıcak su Tatlandırmak icin:
1/2 cay kaşığı bal 1 tatlı kaşığı limon suyu KAC KİŞİLİK?
1 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SURESİ
5 DAKİKA

PİŞİRME SURESİ
2 DAKİKA

Puf noktası:

Duşuk tansiyon, şeker gibi tanısı konmuş sağlık sorunlarınız yoksa taze olarak hazırladığınız cayı yemeklerden sonra bir fincan tuketebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın. Sıcak suyu kucuk bir cezveye aktarın. Rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil dilimini 2 dakika kadar kaynatın. Ocaktan aldığınız cay karışımına zerdecalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin. Cay fincanına suzduğunuz sarımsak cayını, arzuya gore bal ve limon suyu tatlandırdıktan sonra bekletmeden icin. Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyen sevdiklerinizle paylaşın. ALINTIDIR..