Gunumuzde yaygınlaşan coğu kişi tarafından şifalı olduğu onaylanan Kantaron ciceği dağın eteğinde yetişen bir bitkidir.Her derde deva olunacağına inanılan bu bitki ozellikle acık yaraların steril bir bicimde kapatılmasını sağlıyor.Yanık ve yaraların iltihabı alarak yarayı kurutup kapatıyor.

Bu yağın yapımı oldukca kolaydır.Bitkinin cicek kısımları koparılarak bir kavanozun yarısına kadar konur.Uzerine kavanozun tamamı kadar hakiki zeytinyağı koyup guneş goren bir yerde 40 gun bekletilir ve arada bir calkalanır.Tabi surekli guneş alması da iyi değildir bu sebeple bir sure guneşte bırakmak onerilir. 40 gunun sonunda karışım suzulerek başka bir kavanoza alınır.



Cam kavanozun icinde saklanarak 2-3 yıl kullanılabilir.Kantaron ciceğiyağı şarap gibidir ve omru uzundur.Kaldıkca etkisi artmaktadır.Bu aşamalar sonucunda yağın yararlarından faydalanmaya başlayabiliriz. Aynı zamanda uzun omurlu olan bu ilac ağız yoluyla da kullanılabilir;mide yanmaları ,bağırsak enfeksiyonları ,sindirim sorunlarında hatta kanser hastalıklarında bile etkili olduğu soylenmektedir .:Yara ve yanıklara iyi geldiği gibi ic kanamayı da durduran tıbbi bir bitkidir.

Kantaron ciceği yağı hucreleri yeniler,şeker hastalığına iyi gelir,varislerin giderilmesine yardımcı olur ve puruzsuz bir cilde sahip olmanızı sağlar.