Bu bir seboreik dermatitten kurtulma hikayesidir ve diğer insanların da şifalanmasına vesile olmak amacıyla anlatılmaktadır. Hastalık değil hasta vardır; her tedavinin kişisel olduğunu unutmamakta ve yazılanların tamamen yol gostermek maksadıyla kaleme alındığını bilmekte fayda vardır.

Benim seboreik dermatit hikayem 2017 ’de, kaş ve kirpik dokulmesi, yuz derisinin –ozellikle duştan sonra- katman katman soyulması (ozellikle kaş altındaki derinin) ve yuzumun icten sanki acı biber surulmuşcesine yanmasıyla başladı; seboreik teşhisi de bizzat doktor tarafından konuldu. Yuzumun yangısını cok net hatırlıyorum, bilhassa bir genc kız icin bunun ozguveni cok etkileyen bir goruntu olduğunun da farkındayım, zira atak donemlerinde aynaya bakmak kabus gibiydi. İnternette yazılanları okuduğumda bu hastalığın gecmediğine inanmıştım ve icimden eğer bir gun kurtulursam diğer insanlara yardım edeceğime soz vermiştim kendime, bunu 3 yıl sonra yapmanın biraz da utancıyla başlıyorum. Aidin Salih ’in kitabına rastgelmem ile –elbette tesaduf değil tevafuk vardır- o doktor gittiğim son doktor oldu. Cunku hastaneye gitmeyi, modern tıpta şifa aramayı, eczanelere ve hastalığı tamamen baskılayan ve fakat tedavi etmeyen ilaclara servet dokmeyi bıraktım. Cildim cok şukur eskisi gibi, tedaviden sonra ciltsel herhangi bir problem yaşamadım.
Anlatacağım 4 şey bana ilac oldu: 1.Aclıklar 2.Doğal Beslenme 3.Hacamat 4.Suluk
Hepsini tek tek anlatmadan once şifanın yalnızca Allah ’tan geldiğini yaptığımız tedavinin yalnızca bir vesile olabileceğini unutmamamız adına Hz.Musa aleyhiselamın kıssası ile giriş yapmak istiyorum. Hz. Musa bir gun hastalanır ve Allah ’a şifa vermesi icin dua eder. Allah da ona bir tepeye gitmesini ve falanca bitkiyi yemesini buyurur. Musa as. Buyrulanı yapar ve şifa bulur. Biraz zaman sonra tekrar hastalanır o otu bulur ve yer fakat bu kez bir turlu iyileşemez. Rabbine doner, bu işi anlamadığını soyler. Allah “Ya Musa ilkinde sen şifayı benden dilemiş ve benden bilmiştin bu kez şifayı ottan bildin.” Der. Bu tabii ki kısa lakin man derin.

1.ACLIKLAR
Oruc tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, butun gucunu vucudu temizlemeye yoneltir der Aidin Salih. Aramızda inanclı olmayan arkadaşlar varsa bu sunnete dayalı tedavi onlara anlamsız geleceğinden 2016 Nobel Tıp Odulunu kazanan Japon bilim adamının otofaji calışmasını incelemeye davet ediyorum. Yoshinori Ohsumi 3 gunluk orucun yaşlılarda bile vucudun bağışıklık mekanizmasını komple yenilediğini bilimsel olarak kanıtlamış.

Ben 2 yıl boyunca sayısız defa 36 saatlik ve 2 gunluk aclıklar, belli periyotlarla da karaciğer temizliği yaptım. Aclığın nasıl yapıldığını ileride acıklayacağım.

2.DOĞAL BESLENME&YAŞAM
Bizi bitiren GDO,GDO,GDO!
Oncelikle butun paket gıdaları bırakmanız gerekecek. Bu tedaviyi bir yaşam stili haline getirdiğinizde inanın markete dahi uğramadığınızı fark edeceksiniz.
Kuralları kısaca şu şekilde izah edebilirim:

-Rafine şekeri ve mumkunse buğday iceren her şeyi hayatınızdan cıkarın. Zira şuan yediğimiz piyasa buğdayının %99u İsrail tohumudur ve genetiği değiştirilmiştir. Gdolu urunler bağışıklık sistemimizi tarumar ediyor. Ekmek yiyeceğiniz zaman atalık tohumdan, ekşi mayalı koy ekmeği yiyin. (İstanbullulara not: Halk ekmek organik tam buğday ekmeği tavsiyemdir.)
-Gunde 2 oğunden fazla yemeyin. Akşam yemeğini 18 ’ de bitirin ve ağzın fermuarını cekin.
-Karışık yemeyin. İki hayvansal gıda birlikte yenmez! Sut urunleri ile et,balık,tavuk birlikte tuketilmez! Tek ceşit yiyin.
-Bir şey almadan once icerik okuyun! İcerik kısmı uzun ve bilmediğiniz zibilyon tane madde iceriyorsa bilin ki o iş sakat arkadaşlar. Ozellikle emulgator, aroma verici, glikoz şurubundan uzak durun. Kozmetiklerde titanyum dioksit belasından kacın. İceriğinden şuphe ettiğiniz urunleri bana atarsanız birlikte inceleyebiliriz.
-Deterjanları, parfumu, kozmetikleri bırakın. Ekolojik marketlerden hem doğaya hem kendinize zarar vermeyenlerini temin edebilirsiniz.
-İlac kullanmayı bırakın. Ozellikle seboreik dermatit icin kullandığınız kortizonlu kremler bağışıklık sistemini baskılar, egzamayı tedavi E T M E Z! Bu nedenle sık sık atak donemleri geciriyorsunuz.
-Her şeyin doğalını bulmaya calışın. Mevsim sebze meyvesi yiyin. Orneğin kışın domates salatalık yemeyin, onlar serada yetişiyor ve sofranıza gelebilsin diye bolca hormon kullanılıyor. Aycicek yağı ASLA kullanmayın. Doğal sıkım zeytinyağı yahut koy tereyağı kullanın. Yumurtayı, sutu & mumkun olan her şeyi marketten değil yerel esnaftan, koylulerden temin edin. Market urunleri gıda değil; raf omrunu uzatabilmek adına katkı koruyucularla doldurulmuş zehirlerdir.
-Yemekleri cok ciğneyerek yiyin. En az 21 kere. Sindirim ağızda başlar unutmayın!

3.HACAMAT
Kan aldırma yollarının en guzeli hacamattır (yahut hacamat sizin en iyi tedavi yollarınızdır.)”(BuhÂri, Tıp 13; Muslim, Musakat 62)
Hacamat hepimizin bildiği uzere sunnettir ve oznel fikrim Turkiye ’de değerinin bilinmediği yonunde. Avrupa ’da ve ozellikle Rusya ’da, hastanelerde hacamat ve suluk hizmeti veriliyor bizzat modern tıp doktorları tarafından. Turkiye ’de ise “koca karı işi, alternatif tıp” adı altında bir koşeye atılıyor, gunbegun unutturuluyor. Bir doktora gidip hacamat deseniz paparayı yersiniz 
Hacamatın faydaları icin internetten bi tık uzağınızda. Uzun uzun bahsetmeyeceğim fakat ben bir kez butun vucut hacamat oldum. Yıllardır yanlış beslediğimiz vucudumuzda biriken toksinlerin atılmasının en etkili yolu budur.
3.SULUK TERAPİSİ

“Allah tarafından insan ve hayvanların toplar damarlarını temizlemekle gorevlendirilen sulukler, eski cağlardan beri tedavi icin kullanılır. İnsanları ve hayvanları tutan sulukler yaklaşık 105 enzim ve bioaktif madde salgılar. Bu aktif maddelerin etkisiyle damarlardaki tıkanıklık ve dokulardaki birikintiler erir, kan sulanır, kan dolaşımı duzelir, kan basıncı normale doner, zararlı mikroorganizmaların uremesi ve iltihaplanma durur, ağrılar azalır, bağışıklık sistemi uyarılır.”

Ben tedavi surecim boyunca bobreklere ve diş etlerime suluk koydurdum. Cilt rahatsızlıklarını genelde bobrek kaynaklıdır. Diş etleri ise doğrudan beyin ile bağlantılıdır. Dolayısıyla bu iki bolge suluk icin altın bolgedir.

Seboreik dermatitten bağımsız olarak bir kez de şakaklara suluk yaptırdım ki bu goz bozukluğum icindi. İnternette suluk ile goz derecesi duşen bir suru insan bulmanız mumkun. İlgilisine kaynak paylaşabilirim.

**Sırf bunun icin actığım insta hesabım @Theabocado
Sorularınız varsa yardımcı olmaya calışırım elimden geldiğince.
Kitabın ismi ise Aidin Salih-Gercek Tıp.
Hepinize şifa diliyorum.