GTX 1050 ve İntel olmak uzere iki ekran kartına sahibim.
GTX 1050 oyunlarda devreye giren kart. İntel kart ise normal kullanımda devrede olan kart.
Bugun NVIDIA Geforce Experience uygulamasının bana yolladığı surucu guncelleştirme mesajı uzerine temiz kurulum seceneği ile yapmış olduğum 512.59 guncellemesinden sonra bir oyuna girdiğime MSI Afterburner programı bana GPU sıcaklığını gostermiyordu.
Yapmış olduğum araştırmalar sonucu bazen mart 2022 Nvidia guncellemeleri sonrası Afterburner programında bu soruna rastlayan insanlar olduğunu gordum.
Merak ettim acaba GTX 1050 ekran kartım kendi sıcaklığını mı goremiyor diye. Cunku kart kendi sıcaklığını algılayamazsa oyunlarda fazla ısınınca fan devreye girmez diye duşundum.
İki program ile kartın sıcaklığını gormeyi denedim.
Aıda64 GPU sıcaklığı ibaresini gosteriyordu. Herhangi bir oyuna girip biraz oynayıp alt tab ile Aida64'e gecince GPU sıcaklığının 30 dereceden 60 derecelere kadar cıktığını gordum. Ve ayrıca CPU sıcaklıkları da artmıştı ve oyun esnasında da fanlar calıştı ve hızları değişti.
İkinci adım olarak bilgisayarımda yuklu gelen Monster Kontroller Merkezi uygulamasına girdim ve buradan da ekran kartımın sıcaklığını ve kullanılma yuzdesini gorebiliyordum. Buradaki sonuclar AIDA64 ile tutarlıydı.
Oyuna girip biraz oynadım ve alt tab ile Monster Kontroller Merkezi programına geciş yaptığımda burada da yine sıcaklığın artıp azaldığını gordum. %53-55-60'lık ekran kartı kullanımı ve 50-60 derecelik değişen sıcaklıkları gordum.
Sizce GTX 1050 ekran kartım kendi sıcaklığını algılayamıyor mudur yoksa bu diğer insanlar da olduğu gibi sadece MSI Afterburner programının GPU sıcaklığını gormemesi durumundan mı ibarettir?
Yani sizce bundan sonra ekran kartım kendi sıcaklığını algılayamaz ve fanlar devreye girmezse ekran kartım yanar ve bir daha oyun oynayamam duşuncesiyle bundan sonra hicbir oyuna girmeyeyim mi?
(Ayrıca zaten Monster kontroller merkezi uzerinden manuel olarak fan calıştırma seceneği var. Grafik kartı kendi sıcaklığını algılayamaz ve oyunda ısınsa bile fan calışmaz dedim ancak en kotu boyle olsa bile fanı turbo modda kendim calıştırıp oyuna yine girebilirim ki Monster kontroller merkezi ekran kartını sıcaklık ve kullanım yuzdesi ile algılıyor.
Ve bundan onceki oyun deyeyimlerimde hep fark ettim CPU sıcaklığım GPU sıcaklığından daha yuksek olduğu icin genelde de CPU ısındığı icin hep yuksek fan hızında oynarım.)
Dosya Ekleri