Isırganotu: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve ve yarım dakika demlendikten sonra suzulur. İki litre kadar ısırganotu cayı gun boyuna yayılarak yudumlanabilir, hicbir sakıncası yoktur. En iyisi, yukarıdaki olcuye gore bir veya iki kerede demlenen gunluk cay miktarının bir termosta sıcak muhafaza edilmesidir.
Civanpercemi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra suzulur. Gunde 2 bardak taze demlenmiş cay soğutulmadan yudumlanır.
Cuhaciceği: Taze veya kurutulmuş yarım tatlı kaşığı cicek, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra suzulur. Gunde 2-3 bardak taze demlenmiş cay soğutulmadan yudumlanır.
Baş Ağrısına Şifalı Bitkiler Ile Cozum Bulun
Alternatif Tıp0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Alternatif Tıp
- Baş Ağrısına Şifalı Bitkiler Ile Cozum Bulun