Bazı bitkilerin ve gıdaların sağlığımız icin olumlu ve olumsuz etkilerinin olduğu tartışılmaz bir konu. Bu sebeple, hastalık ile ilgili bir uzmandan tam rapor alındıktan sonra nelerin faydalı ya da zararlı olabileceği kanaatine varmak daha doğru olur.

Herbalist Recep Dağıstanlı’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda bazı gıdaların nelere iyi gelip gelmediğini sizler icin araştırdık.

- Biberiyenin damar acma ozelliği ve ağrı kesici ozeliği bulunur fakat kişinin hipertansiyonu varsa dikkatli olması gerekir.

- Kekik, her derde deva bir bitki olsa da kişide tiroit rahatsızlığı var ise kekik size ters etki yapabilir. Her şifalı bitki her hastalığa deva olmaz. Uzman kontrolu şarttır.

- Rezenenin sakinleştirici bir ozelliği vardır. Stresten arınmanıza yardımcı olur. Sadece gun icinde bir, iki bardaktan fazla icilmemesi gerekir.

- Sarımsak, vucudu erken yaşlanmaya karşı korur ve barsak kanserine yakalanma riskini azaltır. Yalnız mide hastalarının sarımsak tuketimine dikkat etmesi gerekir.

- Yer elması, hazmı kolaylaştırır, idrar sokturucudur ve anne sutunu artırır.

- Limon, vucuda guc verir, kansızlığa karşı etkilidir. Fakat cok yenildiği takdirde

midede bazı hastalıkların cıkmasına sebep olabilir.

- Ciğ soğan, yuksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Ancak ciğ soğanı cok yemek baş ağrıtabilir ve mide rahatsızlıklarına yol acabilir.

- Bal, kemik gelişimi ve kansızlık icin faydalıdır. Şeker hastaları ve kilolu kişiler icin ise fazla şeker alımı sebebi ile uygun değildir.

hurriyetaile