Brokoli erkek yada kadın coğumuz ozellikle cocukken tiksinir yemekten kacınırdık. Yada ben oyleydim. Brokoli yiyeceğime aclıktan olmeyi goze alırdım herhalde. Fakat insan buyudukce bazı şeylerin farkına varıp kıymetini biliyor. Ozellikle et ile birlikte kesinlikle brokoli tuketmelisiniz. Neden mi?
Brokoli oncelikle lifli yapısı sayesinde sindirim sorunlarını giderip, bağırsakları duzenleyip hazım işlemini kolaylaştırmaktadır. Bu ozelliği ile idrar yolları hastalıklarında korur ve tedavisinde onemli rol oynar.

Brokolinin faydaları saymakla bitmez ama bir faydasından daha bahsetmek istiyorum. Kadınların %30'unda belli bir yaştan sonra gorulen meme kanseri maalesef hem fiziksel, hemde psikolojik acıdan hastayı korkunc hallere sokan bir hastalıktır. Bu hastalık genelde kadınların yaşadığı hormon dengesizliğinden oluşmaya başlar ve stres gibi diğer etkenler ile guclenip amacına ulaşır. Brokoli işte bu anda konuya dahil oluyor. Brokoli erkek yada kadın hormon seviyesini dengeler yani olması gereken seviyeye getirerek meme kanserine sebep olan hormonel bozuklukların onune gecer.

Brokoli cok guclu ve yan etkisiz antibiyotiktir ve inanılmaz bir toksin atıcı ozelliği vardır. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Brokolinin gercekten cok onemli bir sebze olduğunu unutmayıp sofralarımızda bulundurmaya calışalım. Teşekkurler.