namazdan sonra yapilacak dua,
namaz dualari
Namazlardan sonra birde her istegimizi kapsayan, samimi bir kalple okuyabilecegmiz ve anladigimiz dua olsa ne guzel olur degilmi? Iste size Namazdan sonra okunacak Turkce dua...

Allahım! Kıldığım namazımı, eksik ve kusurları ile birlikte kabul eyle.
Ey kalpleri evirip ceviren Allahım! Kalbimi dinin ve itaatin uzere sabit kıl.
Allahım! Senden sevgini, seni sevenlerin sevgisini ve sana yakın kılacak her işi sevmeyi bana nasip eyle.
Allahım! Bana imanı sevdir ve onu bana guzel goster. Kufurden, fasıklıktan ve isyandan nefret ettir. Beni doğru yolda olanlardan eyle.
Allahım! Senden, bildiğim ve bilmediğim, gecmiş ve gelecekteki tum hayırları niyaz ediyorum. Bildiğim ve bilmediğim, gecmiş ve gelecekteki tum şerlerden de sana sığınıyorum. Senden cenneti ve ona ulaştıracak her turlu soz, fiil ve ameli nasip etmeni diliyorum. Cehennemden ve ona goturecek her turlu soz, fiil ve amelden de sana sığınıyorum.
Allahım! Kulun ve elcin Hz.Muhammed’in senden istediği butun hayırlardan ben de istiyorum. Kulun ve elcin Hz. Muhammed’in sana sığındığı butun şerlerden ben de sana sığınıyorum.
Allah’ım! Beni işlerin en guzeline ve ahlakın en guzeline eriştir. Bunların en guzeline ancak sen eriştirirsin. Kotu işlerden ve kotu ahlaktan beni koru. Bu kotuluklerden de beni ancak sen korursun.
Allahım! Senden faydalı ilim, bol rızık ve her derdime deva niyaz ediyorum.
Allahım! Dinî ve dunyevî hayatım, ailem ve malım icin Senden bereket ve sağlık niyaz ediyorum.
Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve gonul zenginliği vermeni niyaz ediyorum.
Allahım! Senden Musluman bir kalb ve doğru soyleyen bir lisan lutfetmeni niyaz ediyorum.
Allahım! Senden hayırlar işlemeyi, kotulukleri terk etmeyi, yoksulları sevmeyi, beni bağışlamanı ve bana merhamet etmeni niyaz ediyorum.
Allahım! Faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten ve kabul olmayan duadan sana sığınırım.
Allahım! Hıyanetten, kufurden, şirkten, İslam’ın emir ve yasaklarına karşı gelmekten, munafıklıktan, gosterişten, riyadan ve kotu ahlÂktan sana sığınırım.
Allahım! Sıkıntıdan, uzuntuden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kalp katılığından, gafletten, zilletten, meskenetten sana sığınırım.
Allahım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
Allahım! Gunahtan, cehennem azabından, kabir azabından, zenginliğin fitnesinden, fakirliğin fitnesinden sana sığınırım.
Allahım! Cekilmez belalardan, isyana duşmekten, gorulmez kazadan ve duşmanları sevindirecek musibetlerden sana sığınırım.
Allahım! Verdiğin nimetlerin son bulmasından, verdiğin sağlık ve afiyetin gitmesinden, azabının ansızın gelmesinden ve her turlu gazabından sana sığınırım.
Allahım! Gunahlardan ve masiyetlerden sana sığınırım.
Allahım! Gun icinde, geceleyin ve her an gelebilecek kotuluklerden, kotu arkadaştan, kotu komşudan sana sığınırım.
Allahım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gozumu hıyanetten temizle. Cunku sen gozlerin hain bakışlarını ve kalplerin sakladıklarını bilirsin.
Allahım! Hayatta kaldığım surece masiyetleri terk etmem konusunda bana yardım et! Sıkıntılara duşmemem konusunda da bana yardım et!
Allahım! Ayıplarımı ort, korktuklarımdan emin eyle. Beni onumden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve ustumden gelebilecek her turlu tehlikeye karşı muhafaza buyur.
Allahım! Sıhhat, iffet, emanet, guzel ahlak ve takdire rıza istiyorum.
Allahım! Bedenime, kulağıma, gozume, bedenime sağlık ve afiyet ver.
Allahım! İşlediğim tum gunahlarımı bağışla. Omrumun geriye kalan kısmında beni gunah işlemekten muhafaza buyur. Bana razı olacağın tertemiz işler yapmayı nasip eyle.
Allahım! Beni goz acıp kapayacak kadar bile nefsime bırakma.
Allahım! Bana oğrettiklerinden yararlanmamı nasip eyle, bana faydalı olacak şeyleri oğret ve yarar sağlayacak ilim lutfeyle.
Allahım! İlmimi artır. Beni hidayete ulaştırdıktan sonra kalbimi eğriltme. Bana rahmetinden lutfet. Muhakkak ki sen cok lutufkÂrsın.
Allahım! Bana lutfettiğin rızkı bereketli kıl ve beni kanaatkÂr eyle.
Allahım! Bana takva ver ve beni arındır. En iyi arındıran sensin. Sen benim yardımcım ve mevlamsın.
Allahım! Gunahımı bağışla, rızkımı bollaştır ve verdiğin rızkı hakkımda bereketli kıl.
Allahım! Butun işlerimizin sonucunu guzel eyle. Bizi dunya perişanlığından ve Ahiret azabından koru.
Amin