Merhaba hanımlar...
Ben gurbette yaşıyorum İki aylık bir bebeğim var Doğum iznim bitti ucretsiz izne ayrılacağım.. annem yanımda kalıyor cunku eşim işi gereği hep şehirdışında veya yurt dışında... burda kimsemiz Yok sıkıcı bi hayatımız var... ucretsiz iznimi kendi memleketinde annemin evinde gecirmek cocuğumu orada kendi cevremizlede buyutmek istiyorum ancak sorun şu ki erkek kardeşim gectiğimiz yaz evlendi babam diğer evi ona verdi onu sattılar ve luks bir ev aldılar muteahhit i tanıdık ve baya uygun fiyatlı verdi ancak şehre cok uzak bir sitede. Orada aldığı maaşla oturmaları olanaklı değil cunku hem uzak hemde masraflı bir ev onu satıp daha makul bir ev almayı duşunuyorlar fakat halen bir kısım kredi odemeleri var. Gelin yeni kovuldu işinden şimdi başka bi kreşte okuloncesi oğretmenliği yapıyor dik kafalı biri ev işlerindende bi haber... evlendiklerinden bu yana annemin evinde oturuyorlar nasılsa annem benimle diye.. kendi aldıkları yeni eşyalar hala mağazalarda bekletiliyor onlarda da tanıdık diye ne yazıkki. Bana doğum yaptığımda bi kac gun kalmaya geldiklerinde gelin bir sene daha annemin evinde oturacaklarını , tum eşyaların olduğunu falan ıvır zıvır (tabak canak mutfak eşyası) olmadığını omlarında masraf olduğunu nasılsa annenin evinde herşeyin bulunduğunu boylece bir sene daha birikim yapabileceklerini ve kendi evlerininde daha değerlenerek satabileceklerini soyledi pişkin pişkin hic bişey diyemedim şok oldum kalakaldım..( bu arada işten cıkarıldığında faturalarını falanda ben oduyordum..) kardeşim tek maaş ustesinden gelemez belki diye... kardeşim yapı olarak ters biridir ve annem uzulmesin diye cok arada kalıyorum geline de hic birşey diyemedim. Bana gelip kaldıklarında lohusa dikişli halimle bide onun pisliğini temizledim. Elini hic bir işe surmedi. Banyodan saclarını temizledim bir hafta boyunca , parfum sıkma diyorum bebekli ev dinletemedim... gunduzleri gezdiler, birlikte yedik ictik akşam yemeklerini gecti odasına bir tabak koymadan Misafir dedim alttan aldım ama sorun şu ki ben memleketimdeki eve gittiğimde 2+1 70 m2 kucucuk evde onlarla oturmak istemiyorum ustelik bugun oğrendim ki hamileymiş... zaten pasaklı fikirsiz bi insan temizlikle işi Yok şimdi birde hamile bende bebekli onunla uğraşamam ki ... sinir stres olurum... annemde asla kayınvalide gibi değil cok cok iyi niyetlidir onuda ezdirmek istemem... kendinize duzen kurun desem ben kotu olurum belki kardeşimle annemde cok uzulur cok uzuluyorum ne hayaller kurmuştum şu gurbette sıkıntılar cektim eşimin ailesinden zaten fayda Yok buranın bi ilcesindeler... ne yapacağımı bilmiyorum... nasıl soylenirdi artık duzeninizi kurun zaten yeterince rahat kaldılar... ne kira ne de neredeyse fatura odemeden.... (bu arada bende kirada oturmaktayım... eşim kaptan eve uzun aylarca gelemediği oluyor, annem babam ayrı annemin maddi manevi bakımını ben karşılıyorum babam nafaka odemiyor sadece ev i anneme bıraktı )
Nasıl soyleyebilirim...
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Nasıl soyleyebilirim...