Merhabalar,
Oglum 18 aylik. 6 aylikken calismaya basladim, ogluma 6-10 ay arasi kayinvalidem bakti. Sonrasinda tatil donemim oldu. 14-18 ay arasi da annem ve babam bakti. Yani 4 ay kv 4 ay benim ailem bakmis oldu.
Bu arada ailelerden farkli bir sehirde yasiyoruz. Bakma suresinde aileler bizde kaliyor. Kv bakarken benim ders saatim azdi haftada 12 saat calisiyordum 3 gun gidiyordum ise sut izninden dolayi. O yuzden cogunlukla ben ilgilendim oglumla. Ve o zaman yurumuyordu hareketsizdi, bakmasi kolaydi.
Benim ailem bakarken bos gunum yoktu, oglumdan gunde 6 7 saat ayri kaldim ve oglum asiri hareketli bir bebek. Uykusu gunduz max 1 saat o da cok zor uyur. Oglum dedesini sevdigi icin onunla iyi zaman gecirdiler, hep ayakta kosmali ziplamali oyunlar oynadilar.
Simdi ise ikinci donem yine kv bakacak ama oglumun bu hareketli halinde bakabilir mi bilmiyorum. Kendisi tv izleyip oturmayi sever genelde. Oglumla oynar mi, isteklerini yapar mi emin degilim.
Ek olarak oglum sunnet oldu yarasi daha iyilesmedi, alt degistirme donemlerimiz kriz seklinde geciyor. Sunnet zamani annemler yoktu, kv ve kp geldi. Oglum onlarla 1 hafta boyunca 5 dk bile durmadi. Tuvalete bile beraber gittik. 2 hafta sonra okulum baslayacak. Simdi boyle davranan oglum ben okula gidince uzun saatler benden ayri nasil kalacak diye uzuluyorum.
Ucretsiz izin hic almadim, bu donem alabilirim 4 aylik. Ama ev kredisi oduyoruz. 4 ay calismamam bize 25 bin kaybettirecek. Esimin maasi duzenli degil. En dusuk 2bin en yuksek 4.5 aliyor ayda. Ben izin alirsam krediyi yapilandirip ona gore odeme plani cikaricaz. Onun da faizi olacak tabi ekstradan.
Yani toplamda 50bin falan zararimiz olucak ama 4 ay oglumla bas basa zaman gecirebilicem.
Cok arada kaldim
Not: Kv ile anlasiyoruz yani siki fiki degiliz ama normaliz. Sadece temizlik konusunda gicik oluyorum bazen, yemek yapar ama tezgahi temizlemez. Sadece kendisinin kullandigi tuvaleti temizlemez falan. Bir de her yere bizimle gelir, esimle yalniz kalamayiz.
50 bini oglumun gelecegi icin biriktirmek mi ( ilerde ozel krese/okula yollamayi dusunuyorum ) yoksa para onemli degil manevi olarak yaninda olayim yeter mi?
Fikirleriniz icin tesekkurler. Biraz karisik yazmis olabilirim oglumu uyutmaya calisiyorum. Baska sorunuz olursa cevaplarim.