Kısaca ozet gececek olursak 3 yaşa basmak uzere olan bir kızım var ve bende tek cocuğum.

Kızımı gecen Eylul ayında kreşe başlattık,ilk etapta gitmek istemedi, sabahları ağladı vs ama zamanla alıştı kreşe ve uyum konusunda bir sıkıntısı yok şuanda, oğretmeni ve okul ile surekli irtibat halindeyim...

Asıl konuya gelirsek ailem kızım kreşe gidene kadar kızıma baktılar genelde bizimle kaldılar ama arada yazlığa yada kendi evlerine kızımı da alıp git gel yaptılar ama aynı evde yaşamak turlu zorluklar getirdiğinden ve artık kızımın sosyalleşmesi gerektiğini duşunduğumden bu sene kreşe başladı ve ailem de evlerine dondu ama arada biz gidiyoruz ya da onlar geliyor ve hergun telde goruşuyorlar kızımla..Ve yazları kreşe gitmeyecek yazlıkta ailem ile kalacak..

Kızıma aşırı duşkunler ama bazı olayları abartıyorlar mesela yemek yemiyor, arada nezle falan oluyor yahutta bazen aradıklarında pas vermiyor (ya oyun oynuyor ya cizgi film izliyor oluyor o esnada pas vermemesi cok normal) hemen herşeyi kreşe gitti psikolojisi bozuldu, kreşe gitti hasta oluyora bağlıyorlar.

Kabul alışma sureci uzun surdu ama her turlu desteği de aldık psikiyatrıya bile goturdum cocuğu kreşe muhakkak gitsin dedi (nedeni yaşıtları ile hemen kaynaşamaması geri planda cekingen tutum takınması)

İlk etapta hasta da oldu, kac tane doktora gitti,ilac aldı ,birkac gun evde kaldı ve iyileşti bu da cok normal evdeki cocuk bile hastalanıyorken kreş ortamında bağışıklığı guclenene kadar hasta olması gayet doğal ki ateşli hastalık gecirmedi hic..

Aileme artık bu konuda konuşmamalarını, kreşe başlattım diye her olumsuz şeyi oraya bağlamamalarını, her daim yanlarında olamayacağını ve benimde her an her boş vaktimde onların yanına gelemeyeceğimi anlatsamda anlamamakta ısrar ediyorlar ve her konu acıldığında sinirleniyorum ve telefonu kapatıyoruz.

Kırmak istemem, haklarını inkar etmem ama kızım hakkında soz sahibi olan ebeveynleri varken onların bir adım geride durmaları gerekiyor diye duşunuyorum..

Guzel konuştum olmadı, sinirlendim olmadı ,onları nasıl susturabilirim????

Okuyan ve cevaplayacak olan herkese teşekkurler.