Şimdi, benim bir arkadaşım var, zamanında benim nikah şahidimdi.
Son gunlerde arkadaşlık ve eşler arasındaki kıskanclıklar konu aldığı icin, ben de son yaşayıp karşılaştığım durumu sizinle paylaşmak istedim.
Bir fikir verirsiniz diye.
Biz bu arkadaşım ile 10 yılı aşkın suredir goruşuyoruz, kendisi erkek.
X diyelim kendisine, ben eşim ile tanışmadan evvel tanıyordum kendisini.
Cok samimi, icten, gerektiğinde davetlere bile yanımda kavalyelik eden centilmen bir arkadaşımdır kendisi.
Daha sonra eşim ile tanıştığımda, tanıştırdığım ve birlikte goruştuğumuz bir arkadaşım.
Nitekim o da hayatında bir cok ilişkiler yaşadı, bir turlu dikiş tutturamamıştı, taa ki eşi ile tanışana kadar.
Eşi de kendi memleketinden bir kızcağızdı, ancak zor bir hayatı olan bir kız.
Uvey anne problemleri yaşamış, ailesinde ordan oraya savrulan bir kız diyebilirim.
Nitekim bunlar evlenmeden evvel kız hamile olduğunu oğrendi ve sonrasında da evlilik kararı aldılar.
Ben arkadaşım ile bu kız hakkında "nasıl gidiyor" diye konuştuğumuzda, hic iyi gitmediğini anlatmıştı bana.
Tabii bu kızın hamile olduğunu bilmeden evveldi.
Sonucta arkadaşımın o kadar ozel hayatına vakıf olmadığım icin ben de boyle birşeyi tahmin etmiyordum.
Sonrasında da apar topar evlenme kararı aldılar ve bizim evlendiğimiz sene, bizim evlendiğimiz tarihten evvel evlendiler.
Haliyle cocukları da bizim cocuğumuzdan 1 yaş buyuk.
Arkadaşlığımız oyle boyuttaydı ki, o benim nikah şahidimdi, tesadufen (asıl şahitler nufus cuzdanlarını evde unuttukları icin) ben ve eşim onların nikah şahidi olmuştuk.
Birden aklıma eşimin dediği bir soz geldi "ne kadar detaycı anlatıyorsun, sadede gelsen" der bazen...
Kısaca sadede gelmek gerekirse, bunların da 2 oğlu bizim de 2 oğlumuz var.
Buyuk cocuklarımız arasında 1 yaş var, 2. cocuklarımız arasında ise 1 ay var.
Zamanla arkadaşım cok değişti.
Evlenmiş olduğu eşinin bunda payı buyuk.
Once eşi dine yoneldi, bu guzel birşey.
Herkesin inancını elinden geldiğince yerine getirmesi taraftarıyım.
Dini konular yasak olduğu icin de cok fazla irdelemeyeceğim bu mevzuyu.
Ancak benim dun akşam almış olduğum mesajlar beni yerle yeksan etti diyebilirim.
Cunku X ile gecirdiğim vakitlerden keyif alan bir insanım keza eşim de oyle.
Ve cocuklarımız da arkadaşlar.
Once arkadaşımın eşi tesetture girdi.
Sonra carşafa girmeye karar verdi.
Şimdi de haremlik - selamlık goruşelim dedi.
Bende şok oldum.
X arkadaşımın bu konudaki yorumlarını bilmiyorum.
Ancak eşim ile konuştuğumda, eşim de bu konuya cok alındı.
Bu ne demek oluyor şimdi, ben X'in eşine farklı gozle mi bakıyorum ki buna gerek gormuş?
Oyle bir izlenim mi uyandırıyorum bu nasıl birşey? dedi.
Ben de sadece X'in eşinin bana gondermiş olduğu mesajlara "nasıl mutlu olacaksanız oyle yaşamanızdır esas olan, sana goruşlerine ve yaşayış tarzına saygım var ve seni bir nebze anlıyorum, ancak ben senin gibi değilim, hic bir zaman da olabileceğimi sanmıyorum, aramızda oluşan ucurumlar nedeniyle de diyecek birşey bulamıyorum, seni de kırmak istemiyorum." dedim....
Zaten ne diyebilirim ki bu konuda?
Garip bir arkadaşlık konusu
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Garip bir arkadaşlık konusu