Merhaba hanımlar

35 yaşında lise zamanından bu yana at yarışı, iddaa oynayan, aldığı tum maaşı bir iki gun icerisinde bu oyunlarda hic edecek derece bağımlı olan bir abim var.

Yıllardır anne ve babamı, maddi- manevi cok somurdu bu hala da devam ediyor. Ben kendisine değil ama ona birgun duzelecek umidiyle bakan ve her defasında hayal kırıklığına uğrayan annem ve babam icin cok uzuldum.

Abim bekar, bu hayatının icine evliliği dahil etmediği icin mutlu oluyordum hep, kız arkadaşı oluyordu ama ciddiyete varan bir ilişkisi olmamıştı bu zamana kadar. Ama bugun annemlere sevgilisini getirmiş tanıştırmak icin, kızın abimin kumar oynadığından hic haberi yok maalesef. Annem benim bu duruma tepki gostereceğimi bildiği icin bana soylememiş tesadufen yeğenim soyledi ve ben o şekilde oğrendim.

Annemle ilk defa bu derece bir tartışma yaşadık ama 25 yaşında abimin yıllardır kumar oynadığından haberi olmayan gencecik bir insanın hayatını mahvedeceklerini kabul etmiyor bir turlu. Kızın mutlaka abimin kumar oynadığını bilmesi gerektiğini soyledim, bu buyuk bir vebal anne nasıl goz yumacaksın, kızı ailesinden isterken vicdanın sızlamaz mı diyorum, oda bilmem kimin oğlu da kumar oynuyormuş da evlenince bırakmış abimde bırakırmış, bu kız abimi adam edermiş gibi nereden tutsam elimde kalacak şeyler soyledi.

Kızın yerine beni koy ,ister miydin kumar oynayan ve bunu gizlemiş biriyle evlenmemi diyorum birşey diyemiyor ona. Olayı sen abini zaten sevmiyorsuna getirdi ki neden sevmeyeyim,bende isterim kumar alışkanlığını bıraksın evlensin, daha normal bir hayatı olsun ama şu şartlarda onun evliliği sıkıntıdan başka birşey olmayacak. Annem abimin sevgilisine ,abimin durumunu soylersem annelik hakkımı sana haram ederime kadar getirdi olayı telefonda.

Ama ben ne olursa olsun sevgilisinin abimin iddia bağımlısı olduğunu bilmesi gerektiğini duşunuyorum, bilmiyormuş gibi yapıp onun hakkına girmek istemiyorum. Abimin sosyal medya hesaplarına baktım herhangi bir paylaşımına sevgilisini bulabileceğim birşeye denk gelmedim. Anneler tanışmadan bilmesi gerek abimin durumunu, zaten bilirse goz gore gore evlenecegini duşunmuyorum ki oğrenip yine de evlense kendi ozgur kararı olacak en azından.

Abimin sevgilisini nasıl bulup abimin durumunu nasıl haberdar etmeliyim? Direk ben soylesem annem ve abim cok buyuk tepki verecekler başka turlu de nasıl haberdar olacak bilmiyorum. Ben mi cok hassas yaklaştım ama goz yumabileceğim gibi bir konuda da değil bu.