Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır icinden cıkamadığım bir konuda sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum. Okuyanlara şimdiden teşekkurler.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim. Eşimle genel olarak iyi anlaşırız. Ancak cozemediğim bir durum var. Konu kız kardeşim ve eşimin ona tepkisi. Kız kardeşim 22 yaşında, universite oğrencisi. İlk başlarda eşim ona gayet sıcak, bir ağabey bir arkadaş gibi yaklaştı. Ancak kardeşim sosyal ilişkilerini iyi yonetemeyen, nerede nasıl davranması gerektiğini cok da bilmeyen biri.
Eşim ona arkadaşca yaklaşmasına rağmen, bir sure sonra kardeşim eşime selam vermemeye, geldiğinde hoş geldin vs dememeye başladı. Bu davranışı eşime ozel değil bu arada, her zaman boyledir. Ancak insanlar ona merhaba, nasılsın vs derse cevap verir. Siz nasılsınız demeyi akıl etmez mesela. Tekrarlayan zamanlarda kardeşim bu davranışına devam etti. Mesela okul cıkışı gec saat olduğu ve okulu uzak olduğu icin onu almaya gittik birkac kez, kardeşim arabaya bindi oturdu ve ne merhaba ne bir şey, ne teşekkur ederim dedi. Bunun uzerine eşim de onu gormezden gelmeye başladı. Bu noktaya kadar ben de eşime hak verdim. Kardeşimle konuyu konuştum, dikkat etmesini soyledim. Sorun bundan sonrası...
Kardeşim artık oyle davranmıyor. Merhaba, hoş geldin vs azami nezaket cumlelerini sarf ediyor en azından. Ama gelin gorun ki eşim fena halde cephe aldı. Muhattap olmak istemiyorum diyor. Kardeşim selam veriyorsa o da veriyor, o kadar. Bazen ikisi de birbirinden bekliyor ve duşunun, kimse kimseye merhaba bile demiyor, sanki cok buyuk bir problem varmış gibi. Bu durum cok canımı sıkıyor cunku ailemde annem ve kardeşimden başka kimse yok. Elimde olmadan icten ice eşimi sucluyorum, olayı bu kadar buyuttuğu icin. Normalde kardeşimle cok yakınızdır cunku. Kendisi 36 yaşında, daha olgun olmasını bekliyorum. Bilmiyorum ona haksızlık mı ediyorum. Ama bu konuda kardeşimle her bir araya gelindiğinde eşimle tartışıyoruz.
Bu arada eşim yabancı, ama kulturlerimiz yakın. Kendisi cok da sosyal bir insan değil, arkadaşı vs pek yoktur. Aile ilişkileri de bizimki kadar yakın değil. Annemle de muhabbeti merhabadan ileriye gitmez. Biraz da bu yuzden ona bileniyorum, aileme boyle mesafe koyduğu icin.
Uzun oldu, kusura bakmayın. Duşuncelerinizi bekliyorum hanımlar.
Eşim ve kız kardeşim
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Eşim ve kız kardeşim