3 yıldır beraber olduğum bir sevgilim var. Evlenmeyi duşunuyoruz ama şimdiden ailesiyle ilgili soru işaretlerim var. Şoyle ki, henuz tanışmak icin erken olduğunu duşunsem de zorunlu bir etkinlikte ailesiyle bir araya geldik, bu şekilde tanışmış olduk. Erkek arkadaşım ailesiyle beraber yaşıyor, ayrı şehirlerdeyiz. Onun yanına onu gormeye gittiğimde ailesiyle de bir araya geldim, erkek arkadaşımın teşvikiyle. Soru işaretlerim burdan sonra başladı;

1. Ailesi evlilikle alakalı adım atmamız konusunda cok ısrarcılar. Benim ailem işlerin yavaş ilerlemesinden yana fakat bunu onlara anlatamıyorum. Erkek arkadaşım ve ben universite mezunuyuz, o işini buldu ben de arayıştayım. İş bulmadan evlenmek istemediğimden, kibarca anlatmaya calıştım ama bu konuda ısrarları bitmedi. Ailem boyle duşunuyor diye guzelce acıklasam da bazen ailemin bu duşuncesini eleştirmeye bile vardılar. Bu ısrardan cok bunaldığım bir anda, bu iş de cok uzadı gibi bir laf etmiş bulundum, annesi benim arkamdan cok iyi davrandım ona ama hak etmiyormuş demiş. Oğulları evlenecek diye cok hevesliler sanırım ama ben bu konuda cok baskı hissettim ve ısrardan cok bunaldım.

2. Ailesi duzenli olarak onları aramamı bekliyor. Erkek arkadaşım evlilik teklifi etti ama aramızda herhangi bir nişan yok, ben de resmileşmeden cok aramak yuzgoz olmak istemiyorum, mizac olarak da cok arayan soran bir yapım yok. Fırsatını bulduklarında zaten bol bol hayırsız lafını işitiyorum Erkek arkadaşım sık aramana gerek yok diyor ama ben yine de bunalıyorum bilmiyorum hata bende mi.

3. En cok kafama takılan konu; annesi, cok canayakın ve sıcak davranan bir kadın ama bazen oyle laflar soyluyor ki, ne diyeceğimi şaşırıyorum. Annesi başortulu, dindar bir kadın. Ben, erkek arkadaşım ve o otururken bir gun, ben oğluma bir kız duşunmuştum, tesetturlu, cok guzel oğretmen bir kızdı dedi. Benim tesetturlu olmadığımı herhalde anlamışsınızdır. Şok gecirdim. Erkek arkadaşım toparlamaya calıştı hemen. Bir başka ornek, yine dini konularla alakalı anneme laf sokması. Şimdi ne olduğunu hatırlayamadığım ibadetle ilgili bir konuda, sen de deseydin annene oğretseydi sana, dedi. Bunu der demez masadan kalktı. Oylece kalakaldım suratım duştu, erkek arkadaşım da fark etti cok bozulduğumu. Ben konuşurum onla dedi ama sonradan oğrendim ki bozulduğum hicbir konuyu annesiyle konuşmamış aramız acılmasın diye. Ben saygısızlık etmemek icin bu durumlarda hep sustum. Sonuncu olaysa, bayram zamanında oldu. Ben bayramını kutlamak icin annesini arayacaktım, bayramın ikinci gunu erkek arkadaşıma sordum annen musaitse arayayım diye, musait değil dedi ben de 3. Gunu aradım. Telefonu babası actı, X arıyor bayramını kutlamak icin dedi, bayram bitti diye soylendi annesi de. Gec aramışım onu demek istiyor. Onceki gun musait olmadığı icin aramamamdan da haberdar aynı zamanda. Ben yine bir şey soylemedim. Ama iyice sinir oldum.

Benim nasıl davranmam lazım bu durumda? Ailesinden cok soğudum. Bu sorular ileride sorun olur mu sizce?