Dağın başına kurulup unutulan bu kuruma başladığımda sıcakkanlı ve sevecen bi insandım, zamanla ketum olmak zorunda bırakıldığımı hissettim tabii. Ve maalesef bunu gec farkettiğim icin kendime kızıyorum hala. Kendime yapılan turlu saygısızlıklara musaade ettiğimi, gereken yerde gerekli şekilde karşılık veremeyip kendimle ilgili coğu şeye goz yumarak kendi kul hakkıma girdiğimi idrak ettiğimde her şey icin cok gecti. Bir de değinmeden gecemeyeceğim burası cok garip bir yer, bir mudurle aran bozulsa diğerleriyle de bozuluyor. Senin hakkında anlatılan her şeye inanıyorlar hemen. Arkanda idarenin sevdiği biri olur seni overse 2-0 oluyorsun. Ama kimse yoksa kesinlikle arkanda durulmuyor ve o gune kadar yaptığın hataları en ufak bir olayda goz onune seriyorlar.

Az once mudur beyin odasındaydım ve bağlı olduğum muhterem mudure hanım beni hedef gostererek o yanlışları Reine yapıyor dedi. Gecen haftalarda yaşanan izin konusuyla alakalı bana cephe aldığı icin aramız iyi değil ve orda bunu direk soyleyiverdi. Ben gelmeden evvel bayağı bir şeyler konuşulmuş gibi geldi bana. Yapılan yanlışlar da harf hataları bu arada. Bildikleri buyuk yanlışların, kurumda donen şeylerin yanında kesinlikle dikkate alınmayacak bir şey tabi. Dikkat edeceğim vs. desem de tavırlarımdan cok belliydi orada o şekilde bulunmaktan ve ithamlarından rahatsız olduğum. Duruşumla tepki verdim. Kesinlikle olmadığım bir moda giremiyorum ben. Defalarca suistimal edildiğimi bilerek hicbir şey olmamış gibi ictenlikle gulup soyleyeceklerimi alttan alttan soyleyemiyorum. Politik davranmak benim yapamadığım bu davranışlarsa burada kesinlikle olmaz cunku adım cıktı 9'a ve ineceğini sanmıyorum. Kendilerinden olanlara toz kondurmayıp arkasında kimse olmayan personellere bu tarz davranmalarını da asla kaldıramıyorum. Burdan giderken bundan sonraki hayatımda nasıl biri olmamam gerektiğini bana gosterdikleri icin her birine imalı teşekkur edeceğim.

gercekten kamu/ozel her yer boyle mi? benim gibi duşunen, daha ağırını yaşayanlar var mı? ben nerede yanlış duşunuyorum? burası icin gec gibi de bundan sonraki işyerlerimde nasıl bir politika izlemeliyim ?