Surekli olarak yaptığım ve yapmadığım şeylerle ilgili vicdan azabı cekiyorum ve bu durum bazen gunlerce devam ediyor. En basit orneği 2 gun once bir sivrisineği oldurdum ve hala vicdan azabı duyuyorum aklıma geldikce gozlerim doluyor. Kucucuk hayvandı belki iki damla kan emip gidecek onun da o gunluk rızkı oydu belki diye diye kendimi yedim. Bir başka ornek; yolu 5-10 adım kısaltabileceğim yerde guvercinler vardı ben de onların kenarından geceyim dedim guvercinlerden 4-5 korktu uctu. O kadar uzuldum ki bu olaya. Yine yolda yururken yerde oturan bir guvercin gordum muhtemelen hastaydı ama ben cok yorgun olduğum gerekcesiyle eve yurudum donup bakmadım. Gunlerce kafamda takılı kaldı belki hayvanı alsam veterinere gotursem iyileşirdi, bari alıp yuksek bi yere koysaydım belki kedi kopek yemiştir diye duşundum hep. Mesela bir balık hediye etmişti arkadaşlarım fanusta ona akvaryum almak icin para biriktirdim parayı tamamladım ama o gun gitmeye uşendim petshopa hayvan sabahına oldu ve gunlerce ağladım o gun alsaydım akvaryumu belki hayvan yaşayacaktı diye.
Sizce bunları bu derece kafaya takmam normal mi yoksa yavaş yavaş obsesyona mı donuşmeye başlıyor emin olamıyorum. Dışardan bir goz olarak vereceğiniz tavsiyelere acığım