Merhaba arkadaşlar...

Başlıkta da belirttiğim gibi, nişanımı attım. Cok seviyorduk birbirimizi, o kadar cok seviyorduk ki, sekizinci yılımızdaydık. Şu an neler hissettiğimi bile bilemeyecek kadar donuk bir haldeyim. Sanırım biraz uzun olacak yazacaklarım, affınıza sığınırım.

Beni hic bir zaman ailesine karşı savunmadı, cokta birşey istemedim ki. Sadece beni korumasını, savunmasını bekledim. Kucuk ablası annesiyle birlikte nişanlımın aklını celmek icin cok uğraştılar. Bana bayramda hediye edilen ceyrek bile başıma kalkıldı ablası tarafından. Ben yurtdışında doğdum buyudum, şu an da doğduğum ulkedeyim. Bayram gecer seyran gecer, bana bir cop bile almış değiller, yani bayramlarda yırtıyorlar Turkiye de olmadığım icin hic bir hediye almadım. Yukarıda bahsettiğim ceyrekte gorumcemin ceyreğiymiş meğerse başıma kalkabilmek icin onu yollamışlar. Onu da tabi ben nişanlımla bayram hediyesi konusunu actıktan sonra akıl etmişler. Duşunup değer verdiklerinden degil...

Temmuz ayında İstanbula geldik, bayrama denk geldiği icin ve baba tarafım İstanbulda olduğu icin gelip gosteriş olarak koluma 2 bilezik gecirdi annesi yuzunu asarak. Nişanımız oldu ve bana bayramda taktığı bilezikleri cıkarttırıp taktırdı ama bişe demedim cunku bir sorun olarak gormedim o an ama babamın bana aldığı bileziği de kendileri taktı olarak anons ettirdiler. Salonun parasını da babam odedi, boş cıkmayim diye de set aldı adamcağız. Bunları yapabilmek icin ve nişanlımı İngiltereye getirebilmek icin burada ki evini sattı ama onlar bana bir cop veremedi. Ağustos ayında da nişanlımı da aldık ailemle İngiltereye geldik cunku burada yaşamayı istiyorduk.

İşte bundan sonra başladı herşey. Bu yaz evlenmek istedik cunku artık yanlış geliyordu aynı evde nişanlı olarak yaşamak ve 8 yıl olmuştu birlikteliğimiz yani bunu 10 seneye cıkarmanın da anlamı yoktu. Vakti geldiği icin annemgili arattık ve soylettik bu durumu. İstediğimiz ise 2 bilezik ve zincir oldu, duyar duymaz kaynanam "ne?!" dedi bir bağırdi orda sonra telefon kayınbabaya verildi. Oteki gelinlerinin elinden altınlarını nasıl zorla aldıklarını anlatmaya başladılar anneme. Bu ne demektir? Ailem cıtını bile cıkartmadı, babam zaten yumuşak, yapıcı, pozitif ve sakin bir adam, annemde aynı şekilde.

İşte bu olaydan sonra başladılar kaynana-gorumce harekÂtlarına. Annemle ilgili yalanlardan tutun da benim başıma kalkmalardan, babamın yuzune karşı nişanı bitirip, bağırıp telefon kapatmalara kadar gitti iş. Kayınbaba olacak o şahsın dediklerini tek tek yazayım size. "Beni neden yoruyorsunuz!? Duğun muğun calmıyorum size, ne hÂliniz varsa gorun! Bu iş bitmiştir. Beni bir daha aramayın, rahatsız etmeyin! Gidin duğununuzu Hilton'da yapın." Sen benim nişanımı ne yuzle bitirirsin ki? Bunları deme sebebi de ne biliyor musunuz? Bize sormadan gidip Hatay'da taa nerde kendi istedikleri tarihte salon tutuluyor. İstediğimiz yerde salonlar doluymuş diye haber yolluyorlar gelinleriye ve gidip kendileri yapacaklarını yapıyorlar.

Biz de araştırdık ve salonların boş olduğunu oğrendik, babam aradı ve boş yerlerin olduğunu soyledi, yani git istediğimiz yeri tut bile demeden adam ağzını actı ve yukarıda yazdığım konuşma gecti. Babam kabul edecekti tuttukları salonu ama ağzını bile acamadı yuzune kapandı telefon. Ben Ânında nişanlıma haber verdim cunku babasi nişanı attı, calışıyodu aradığımda. Benden hemen sonra aramışlar nişanlımı ve "salonunuzu tuttum oğlum duğunuzu yapacam" demiş. Bir insan bu kadar iki yuzlu olur. İşte boyle boyle nişanlımın aklına girdiler. Ona kedi bize kopek gibi oldular. Kızmayın kopek dediğim icin cunku benim sevdiğimi, ilişkimi bitirdiler.

Bunlardan sonra bana gorumceler mesaj atmaya ve uyarmaya başladılar. Hepsine saygı cercevesinden tavrımı koydum seviyemi duşurmeden. Gorumce hanım kendi icin 6 bilezik isterken iyi de, ben 2 tane isteyince neden "Ben İlkay gibi 10 milyarlık altın istemiyorum" diyorsun? Artık yalanlarından, iftiralarından, her gun nişanlımı arayıp aramızın kotu olup olmadığını sormalarından bıktım. Adam nişanı bitirdiği halde ben sevgimden bırakmadım. Babam gel oğlum ben duğununu yaparım dedi o gun. Bunu hangi kayınbaba yapar? Bir gun olsun beni ve ya ailemi aramadılar inanır mısınız? Benim Temmuz ayında duğunum olacaktı, bir gun olsun aramadılar. İsteklerim bile sorulmadı. Orada gelinlerini oğullarından boşamaya calışırken, kızın karnında ki bebeği duşurtmeye calışırken elleri taa İngiltereye kadar gelip bizim huzurumuzu bile bozdular.

Mutlu olalım diye hepsini telefonumda engelledim mesaj atamasınlar diye ve utanmadan nişanlımı arayıp resimlerimizi istiyorlar. Ne kadar yuzsuz utanmazsınız siz! Doğduğum ulkeyi nişanlım icin, mesleği icin terk etmeyi, ailemden uzak kalmayı bile sectim. Turkiye de yaşayacaktım onun icin. Ben burdaki kendi hayatımı senin icin cope atmayı bile kabul ederken, sen beni bir gun olsun savunamadın... Allahtan korkmadılar ama. Beni istemediklerini de dile getirmişler zaten. Gorumcem gibi istenmeyen gelin olmayı kabullenemezdim. Benim ve ailemin defalarca afedersiniz ağzına ettikten sonra ben neyi ne icin devam ettireyim ki? Aileler duşman olmuş, hergun nişanlımdan hakaretler, evi terk etmeler, sana mecbur değilim, sen kimsin laflarını neden işiteyim ki?

Nişanlım bunları hic gormedi. Hep ben suclandım. Sen iyi olsan iyi olur severlerdi herhalde, sen kotu şeyler yapıyorsun ki sana kotuler dedi bana. Allahtan kork be Allahtan. Babası benim oğlum yok, kızım var bile dedi nişanlıma. Anneme, "Sen nasıl kocana gittin ki kızına altın istiyorsun?" bile dedi babası. Allahtan hic bir zaman korkmadılar. Sessizliğimi kullandılar ama bitirdiler herşeyimizi. Ne yapacağımı bilemiyorum.