Herkese merhaba,
Gecen sene yurtdışına doktora amacıyla taşındım. Doktora surecinde bircok sorun yaşadım burada da paylaştım. Bu surecte burada eşimle tanıştım ve gecen hafta evlendim. Eşimle oncelikli amacımız hayatımızı farklı bir ulkede surdurmekti, vize işlerini kolaylaştırmak icin kısa surede evlenmeye karar verdik. Ben doktorayı bırakmayı duşunuyordum ama karşıma başka bir hoca ile doktorama devam etme şansı cıktı ben de burslu olduğum icin ve projeyi cok sevdiğim icin danışmanımı değiştirerek devam etmeye karar verdim. Hicbir sorun yok gibi gozukuyordu, boyle olunca eşim de buradaki işindeki sozleşmesini bir sene daha uzattı. Evlendikten 2 gun sonra balayındayken bana bir mail geldi. Cok sacma bir sebepten danışman değişikliğimin onaylanmadığı ve bursumun tehlikeye girdiğine dair (benimle alakalı bir sorun değil, proje ile ilgili bir sorun). Apar topar yaşadığımız ulkeye geri donduk. İtirazlarımı yaptım ama bugun oğrendiğim kadarıyla itirazım da kabul edilmemiş. Eşim ve ben farklı milletlerdeniz, ikimizin de ulkesi olmayan bir ulkede yaşıyoruz ve bu ulkeye bizi bağlı tutan tek şey benim doktora programımdı. Şu an ben doktorayı bırakma durumundayım, eşim de boşu boşuna sozleşmesini bir sene daha uzattı. Ben burada muhtemelen iş bulamayacağım, bir sene evde durmak da beni inanılmaz boğar. Planlarımızı bozduğuma mı uzuleyim, doktoramı kaybettiğime mi, balayımın zehir olduğuna mı, elime neyi atsam bir aksilik cıktığına mı... Eşim beni suclamıyor ama ben onu istemediği bir yere bir sene daha mahkum ettiğim ve ustelik evde oturarak aile butcesine katkı sağlayamayacağımı duşundukce cok mahcup oluyorum.
Her şey bir gun yoluna girecek mi, ben şu son senede cok bunaldım. Tek şansım eşimle tanışmış olmaktı onun da hayatını mahvettim gibi hissediyorum.