selam hanımlar
sizinle daha once paylaştığım konum vardı. 4 bucuk yıllık evlilik. psikolojik ve ekonomik şiddet, ilgisizlik, bencillik bunların surekli ayrılalım diyen bir koca. bunları paylaşmıştım sizinle ve en son 1 ay kus kaldık aynı evde. o 1 ayın son haftası psikoloğa gittim. durumu paylaştım bizi cift olarak cağırdı. herkes derdini anlattı, sonra biz yalnızca 2 hafta bi iletişim kurduk sonrasında ben sacımı boyatmak icin kuafore gittim beyefendi beni aradı acamadım sacımda paketler vardı. mesaj attım acamiyorum kuafordeyim diye mesajı gordu ve cevap yazmadı bende bıraktım isim bitti eve geldim. o da 22.00de işten cıkması gerekirken 20.00de eve geldi. kapıdan girdi yuzume bakmak bile yok tafralar yine. annesine gidecekti, dedim nasıl geldin bu saatte, annem icin yapmayacağım şey yoktur dedi(surekli gec geldiği icin ben ayda 1 gun bile olsa erken gel yemek yiyelim oturup sonra gideceksen yine git geri diyodum hayır yapamam diyodu buna istinaden cevabi) dedim ilk kez senden izin almadan kuafore gittim diyemi bu tavır. hayır telefonu acmadım diye.
sonra evin tapusunu falan aldı herşeye sıfırdan başlıcam ben falan dedi bende dosyayı almak icin uzandım cekiştirdi bu evi ben aldığıma gore ne yapacağıma sen karışamazsın dedi. bende arabayı bana bırak o zaman otobusle git dedim. tabi babanın parasıyla alındı ya araba sana birakcaktim onu dedi. boyle gitti evden. bende annemlere gittim orda anlattım olanları. sonra hafta başı ertesi gun eve geldim o gelmedi hic. haftabasi tapuya gidip eve şerh koydursun sonra annemler orda kalma gel buraya dediler biraz eşya alıp gittim evden. hic sen nerdesin diye aramadı bile. 3 gun sonra gittim eve konuşmaya. hic umrunda değil bana neler soyledin hatirliyomusun dedim hayır diyo. dedim eve şerh koydurdum sen bi hakkım olmadığını duşunuyosun ama devlet bu hakkı vermiş dedim. ne yapmak istiyosan yap artık dedim benim icin fark etmez yarın gidelim istersen başvuralım adliyeye dedi. bu işin olmayacağı baştan belliydi zaten dedi. bende daha fazla eşya hazırlayıp gittim evden. yaklaşık 3 ay oluyor annemlerdeydim. bu arada bi caba gosterirmi diye bekledim sadece herşeyi unut eve don dedi. ozur dilemek bile yok. bunu kendisine soyledim ben affedilecek ne yaptım evden giden sensin dedi benden birşey bekleme bana yapmacık geliyo doneceksen don. bu moddaydı. eşin icin birşey yapmak yapmacık geliyosa zaten yapma dedim bende. her konuşmada pazarlık. herşeye sıfırdan başlayalım sen 2 bucuk koyarsın ben 2 bucuk oyle geciniriz gerisine karışmazsın. ben 2bucuk alıp tamamını vereceğim o kac para aliyo ben bilmiyorum ama sadece 2 bucuk verecek gerisini ne yaptığına karışmayacağım. 1 araba sattı parası bankadaydı o para yok ben onu borc almıştım geri verdim diyo. adam malin mulkun derdine duştu. en sonda bana kimse bulunmaz hint kumaşı değil olmuyorda olmasın ugrasamicam dedi. bunun ustune 1 ay gecti hic goruşmeden. sonra buluşalım dedi bende gittim dedim sen hep diyodun ya biz yapamicaz diye evet sana hak veriyorum biz yapamicaz ayrılalım dedim. bu kez de ben hic boyle duşunmemiştim dedi. nasıl duşunmedin surekli ayrılalım diyen bizden olmaz diyen sendin sen beni en son olmuyorsa olmasın deyip bıraktın dedim benim kararım kesin dedim ben istemiyorum duşuneceğim dedi. ertesi gun cicek gonderdi işyerime geldi cıkıp been cok ters davrandım gerildim akşam eve geldi senle burda kalcam bende diye 3 gun oraya geldi kalmaya yakın olursa fikrim değişirmiş. ona şans vermek zorundaymışım. o isterse bosancaz isterse barışmaz o ne derse o. yapmacık dediği şeyler normal oldu. sonra hocaya gitti bende buyu olduğunu duşundu cunku yıllardır susan ben bi anda konuşunca buyu yapılmış oldu. ben yine doktora gitmeyi onerdim ve orda konuştuk ben kararlıyım dedim ama o ben ayrilmicam dedi. doktor 2 ay ayrı gibi yaşama kararı verdi hic goruşmeden. şuan o suredeyiz.
şimdi ben bayram nedeniyle memlekete geldim. bazı kişiler durumu biliyo bugun halam bosanmak falan yok ozleyin bakalım birbirinizi. dayak gormedin bisey gormedin biz neler cektik modunda konuştu. bende burayaa bayram yapmaya geldim bunları konuşmaya değil dedim. şimdi bissuru kişi konuşacak. ama ben nasıl cevap versem. yada sussammi? geriliyorum cok nasıl davransam bana bi akıl verin lutfen. yaşadığım yerde herkes destek oluyor ama 60 yaşındaki halam tabi 'eskiden" modunda. ve burda ondan cok var bayram boyunca duyacağım. ne yapayim sinir olmadan atlatmak icin