Intel Pentium CPU G860 @ 3 GHz, 3000 MHz.
4 GB DDR3 RAM (toplam fiziksel bellek 3, 89)
Intel HD Graphics ( ekran kartı yok
Linux'a gecmek istiyorum. Sistemim oldukca gucsuz o yuzden kesinlikle Xfce ortamı kullanmayı duşunuyorum. (benim icin performansı onemli cunku her halukarda bu kişiselleştirmeyi yapmayı duşunuyorum.) Benim aklımdan Linux Mint Xfce, Xubuntu, Manjaro Xfce dağıtımları geciyordu ve izlediğim karşılaştırmalara gore galiba en hızlısı Xubuntu. Ancak şu dağıtım daha hızlı aslında derseniz lutfen yorumlarda belirtin. Ve diğer sorum ise, ben Xubuntu'yu İngilizce kurmak istiyorum (kaynak oranı ingilizcede kat be kat fazla olduğu ve ingilizcemi de geliştirmek istediğim icin) ancak kullanım sırasında Turkce harflerde sıkıntı yaşar mıyım? Ya da herhangi bir başka sorun?
Sonrasında, kurmadan once mutlaka bil / araştır dediğiniz şeyler var mı? İlk kez kuracağım o yuzden bir sıkıntı da yaşamak istemem cunku malum bir yandan dersler de devam ediyor. Cok aktif kullandığım Microsoft teams ve Zoom ile Brave var, imkanı olan biri uygulama marketinde var mı kontrol ederse sevinirim. Onun dışında her turlu tavsiye vb. Ye acığım. Bunu paylaştıktan sonra ilk işim @dengesiz Kokarca'nın tavsiyelerini okumak olacak