Kimine gore dert, kimine gore arayıp da bulamadığı şukur sebebi
Ama ozunde icimi paramparca eden, 2 yıldır hergun yeniden dağlayan bir huzun kaynağı
5.Yılı coğu ciftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir turlu mutlu olamadığı bir evlilik.
Balayı en gozde otellerden birinde kos kos oturarak gecirilen, 9 ay icinde karar verilmiş, ozunde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.
Cok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, cocuk sevgisi, kendine guveninden başım donerek evlendim. O beni ikna etmek icin hicbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla ucuş ucuş ona doğru mıknatıs gibi cekiliyordum.
Soz nişan duğun donemlerinde hicbirşeyi problem etmedim. Sonucta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hicbir provamı icime sindirmediği, hatta odemesini bile sormayıp peşinatı bana odettiği halde umurumda değildi. Olurdu boyle Şeyler duğun ustu. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.
Meğer tek ucuşan benmişim. Tek gozu kapalı seven, sevgi icin sebep aramayan, olduğu gibi butunuyle seven. Onu kaşıgozu, endamı, yakışıklılığı icin sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tum sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği uzulunce nasıl yuzunu guldurmek icin cabalar, sevdiği hastayken nasıl gozune uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgecmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.
Deseler ki bobreğini ver, o an verirdim. Gozumun kolumun birini isteseler, hic duşunmez verirdim.
Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her uzuntumu kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir guler yuz, ilgi, alaka sohbet hic olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gosterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?
Sevse sırasını savıyor ya da gorev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?
Şukur, zenginlik icinde yuzmuyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız guzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hicbirine sahip olmayan birsuru evli ve mutlu cift varken, bize yetmeyen ne?
Sevgisizlik.
Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her buyuk kucuk detayı duşunen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yuzden evlendiğini duşunuyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım donmuşken farketmek mumkun değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi onune serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgunu Kutlamaları Yıldonumu kutlamalarımız.. Ben de bircok kutlanılası şey yaşadım ama hicbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldonumumuz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi huzunle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...
Ozetle ondan Vazgectim.
Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi cırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?
Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gosteremeyen babasına benzeyeceğine yuzlerin nadiren gulduğu bu evden cıkması mıydı onun icin iyi olan?
Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seceneği sadece onun icin bulmaya calışıyorum...
Belki coğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.
Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca icinde neşe olsun birbirinin gozunun icine bakan 2 insan olsun.
En cok da oğlum icin isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...
Boyle işte... Ne yapacağını bilmeyen huzunlu bir Yıldız...
Vazgectim evliliğimden...
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Vazgectim evliliğimden...